Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El CAP de l’Hospitalet de l’Infant va realitzar més d’un miler d’assistències durant les nits d'estiu

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet del l’Infant assumeix un altre any el cost per garantir l’assistència primària a les nits

El CAP de l'Hospitalet de l'Infant. El CAP de l'Hospitalet de l'Infant. CEDIDA.
Salut Redacció Infocamp
Divendres, 04 Novembre 2016 10:37

El CAP de l’Hospitalet de l’Infant ha comptat entre juny i setembre amb un metge i una infermera de reforç durant l’estiu que han realitzat més d’un miler de visites durant aquest període. El personal de reforç presta el servei d’assistència, entre les 21:00h i les 00:00h, i segons les dades que ha facilitat el mateix Centre d’Assistència Primària, el metge ha atès 623 visites i la infermera 581. Respecte a anys anterior, el nombre d’assistències es manté estable.

Per sisè any consecutiu, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha assumit els 18.000 euros que suposa el cost de tenir obert el CAP entre les 9 del vespre i les 12 de la nit durant aquests tres mesos en els que hi ha més afluència de visitants al municipi coincidint amb el període de vacances estivals. Des de l’any 2011, quan el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya va prendre la mesura de suprimir el servei nocturn, és el govern municipal qui garanteix l’assistència primària a les nits.

Davant aquestes dades, la regidora de Salut Pública, Celia Ruiz, ha explicat que tot i que ha estat difícil trobar metges substituts, s’ha pogut atendre fora de l’horari habitual aquest miler de visites i ha explicat que l’Ajuntament continuarà reclamant al govern de la Generalitat l’obertura del CAP les 24h durant tot l’any.

En aquest sentit, cal recordar que al mes de juliol l’alcalde, Alfons Garcia, i la regidora es van reunir amb el director dels serveis territorials de la Generalitat de Catalunya al Camp de Tarragona, Roger Pla a qui van entregar un informe on s’exposa, com a principal reivindicació, que el Centre d’Assistència Primària (CAP) de l’Hospitalet de l’Infant ofereixi atenció continuada durant les 24 hores, especialment durant la temporada d’estiu, quan hi ha un augment considerable de residents al municipi.

A més, al ple del mes d’abril es va aprovar una moció per unanimitat de tots els grups municipals en la que es demanava que el servei estigui obert ininterrompudament.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: