Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Balcells afirma que l'ampliació del CAP La Granja estarà acabada a mitjans del 2023

El conseller de Salut reconeix que la millora de l'equipament d'entrada no anirà acompanyada de més personal

Imatge dels mòduls prefabricats que acullen alguns serveis del CAP La Granja - Torreforta i dels terrenys que acolliran l'ampliació del centre Imatge dels mòduls prefabricats que acullen alguns serveis del CAP La Granja - Torreforta i dels terrenys que acolliran l'ampliació del centre ELOI TOST / ACN
Salut ACN
Divendres, 04 Novembre 2022 15:30

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha afirmat aquest divendres que l'ampliació del CAP La Granja-Torreforta de Tarragona estarà acabada "a mitjans del 2023". El conseller ha manifestat que els treballs que han de permetre al centre guanyar 2.800 metres quadrats començaran a agafar embranzida el 18 de novembre, quan s'obriran els sobres del procés de licitació, i que les obres estaran enllestides "el segon semestre de l'any que ve". Tot i això, ha reconegut que d'entrada no hi ha previst un increment de personal malgrat la saturació d'aquest CAP, que dona servei a unes 28.000 persones dels barris de Ponent. Amb tot, ha comentat que s'estudiarà si l'espai es reconverteix a un Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) tal com reclamen els veïns.

Les obres tindran un cost de 5,2 MEUR, dels quals 147.000 es destinaran a equipaments, i són una demanda des de fa anys en aquesta zona de la ciutat. De fet, els terminis administratius fa temps que s'arrosseguen, ja que els terrenys en els quals s'actuarà eren de l'Ajuntament de Tarragona, que els ha cedit a la Generalitat. Quan els treballs estigui enllestits el CAP arribarà als 6.150 metres quadrats.

En una primera fase l'ampliació es destinarà al servei de pediatria, a l'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR), a la rehabilitació i al Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), consultes de medicina general i sala d'activitats comunitàries. Tots aquests serveis actualment es troben en zones del CAP o en uns barracons annexos. En una segona fase, per la qual encara no hi ha data, es remodelaran "altres espais que han de permetre que el conjunt estigui plenament modernitzat", ha explicat Balcells.

El titular de Salut ha valorat que "l'atenció primària és una prioritat" pel seu departament i que la inversió "ha d'anar acompanyada d'una visió més comunitària, amb les incorporacions de perfils professionals diferents". De tota manera ha exposat que per ara no hi ha previst un increment de personal, que també hauria d'ajudar a descongestionar el CAP i a reduir les llistes d'espera. "Hem parlat amb l'alcalde i la direcció territorial de l'ICS de si en el futur hem de plantejar més recursos humans o replantejar opcions des del punt de vista de personal", ha concretat Balcells.

El director del centre, Carlos Aguirre, també ha valorat positivament l'ampliació prevista. "Solucionarà molt la problemàtica. S'està dignificant i posant en valor la feina dels professionals. Com més bonica sigui la casa més còmodes estarem i hi guanyarem de cara a la ciutadania", ha comentat.

Un altre dels aspectes que hi ha damunt la taula per aquest CAP és la seva reconversió en un CUAP, per tal que atengui urgències. "Ho analitzarem. Si cal, ho farem", ha manifestat. En aquest aspecte, el batlle de la ciutat, Pau Ricomà, ha celebrat que hi hagi "la porta oberta a parlar de totes les coses". "Anem per un camí més que correcte", ha dit.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: