Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Hospital Joan XXIII atén 652 persones amb sospita d'ictus el 2021

El centre compta amb una unitat d'ictus especialitzada i és el centre de referència de la demarcació

L'hospital compta amb una unitat d'ictus especialitzada i és el centre de referència de la demarcació L'hospital compta amb una unitat d'ictus especialitzada i és el centre de referència de la demarcació HOSPITAL JOAN XXIII
Salut ACN
Diumenge, 30 Octubre 2022 21:16

L'Hospital Joan XXIII de Tarragona va atendre 652 persones amb sospita d'ictus el 2021. El centre és el de referència per casos d'aquesta patologia a la demarcació i disposa d'una unitat d'ictus especialitzada, que participa en assaigs clínics internacionals a la recerca de nous fàrmacs per tractar i prevenir els ictus. Segons dades del Departament de Salut, una de cada sis persones en patiran un.

L'hospital disposa dels dos tractaments necessaris: la trombòlisi endovenosa, un fàrmac que permet dissoldre el trombe que obstrueix l'artèria cerebral; i la trombectomia mecànica, que consisteix a introduir un catèter en una artèria de la cama fins a arribar al trombe que obstrueix l'artèria del cervell i retirar-lo.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: