Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La URV publica la primera base de dades sobre composició nutricional de productes i alternatives vegetals del mercat

La llista conté 2.790 articles i 228 marques comercials, organitzats en 14 grups d'aliments

La investigadora i impulsora del producte e-dietètica URV, Nancy Babio, amb tres de les quatre estudiants que han format part de la nova publicació La investigadora i impulsora del producte e-dietètica URV, Nancy Babio, amb tres de les quatre estudiants que han format part de la nova publicació URV
Salut ACN
Dimecres, 27 Juliol 2022 07:20

La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha publicat la Taula de Composició de productes i alternatives vegetals, Veggie Base, la primera base de dades sobre composició nutricional de productes i alternatives vegetals del mercat espanyol. La base conté 2.790 productes, de 228 marques comercials, les quals s'ha classificat en catorze grups d'aliments ordenats alfabèticament i 60 subgrups. La classificació s'ha elaborat segons la informació tècnica aportada per les diferents empreses i per la recollida a través de l'etiquetatge comercial de l'envàs del producte. La iniciativa s'emmarca en el projecte e-dietètica URV dirigit per la investigadora del Departament de Bioquímica i Biotecnologia, Nancy Babio.

Segons els seus responsables, es tracta d'una eina útil que ajudarà els dietistes i nutricionistes a valorar i planificar la dieta de les persones que optin per l'opció vegetariana o decideixin incloure en la seva alimentació aquests productes o alternatives vegetals. Fins al dia d'avui, només existeix la taula de composició d'aliments i alternatives vegetals a Gran Bretanya, la qual va ser creada l'any 2002 amb 1.249 productes -aliments processats i plats precuinats llestos per consumir.

La nova base està informatitzada i disponible en forma lliure i gratuïta. A més, a través de Publicacions URV es podrà adquirir en format físic i electrònic el document. Segons l'estudi 'The Green Revolution' la prevalença actual de la població espanyola que opta per una dieta vegetariana s'ha incrementat en els últims anys fins al 13% i són cinc milions de persones les que ja segueixen aquest patró alimentari. Així mateix, el volum de vendes de productes vegetals a l'Estat espanyol també ha augmentat un 20% en els últims dos anys.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: