Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Hospital Joan XXIII estrena nova UCI amb dotze boxs que compten amb l'última tecnologia

La unitat forma part del nou parc sanitari que s'està construint i ha costat 5,8 MEUR

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, amb l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, visitant les noves UCI de l'Hospital Joan XXIII El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, amb l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, visitant les noves UCI de l'Hospital Joan XXIII ELOI TOST / GERARD VIVES
Salut Redacció Infocamp
Dijous, 12 Mai 2022 13:09

L'Hospital Joan XXIII de Tarragona ha presentat aquest dijous la nova Unitat de Cures Intensives (UCI). L'espai forma part del nou Parc Sanitari Joan XXIII que s'està construint, es troba a l'edifici C i és la primera unitat del Servei de Medicina Intensiva (SMI) del nou hospital. Compta amb dotze boxs i incorpora dispositius mèdics, de tractament i monitorització d'última generació. Ha costat 5,8 MEUR i és la primera fase de la remodelació del servei d'UCI, que s'executarà en dues fases més, segons ha explicat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon. Durant la setmana vinent i la següent començaran a arribar-hi els pacients.

Argimon ha concretat que el nou servei és "una passa del nou hospital". La pròxima fase contempla convertir els dotze llits de l'UCI actual en dotze llits d'última tecnologia com els que s'acaben d'estrenar. "El 2024 tindrem 34 llits d'UCI, 24 dels quals d'alta tecnologia", ha dit el conseller. Finalment, el 2025 les 34 places seran "de primer nivell mundial", ha manifestat. També s'adequarà la zona per a famílies i despatxos.

Maria Bodí, cap del servei d'UCI de l'hospital Joan XXIII s'ha felicitat per tenir una unitat "que tant pacients com professionals mereixien". "Està pensada per als propers quinze o vint anys", ha avançat, i permetrà millorar la "qualitat de l'atenció". "Hem treballat molt perquè sigui més humana i l'estructura s'adapti a tots els plans que el servei tenia com a línia estratègica, que és cuidar i fer més còmoda l'atenció als pacients i a les famílies", ha indicat Bodí.

Entre els ginys tecnològics que incorpora hi ha sistemes per monitoritzar els pacients des de fora del box per garantir-ne l'aïllament en cas de malaltia infecciosa, noves grues mòbils per millorar la mobilitat i trasllats, una gestió més eficient i intel·ligent de la il·luminació i la possibilitat de fer opacs els vidres per tenir més privadesa. També hi haurà l'opció de fer proves de diàlisi a tots els boxs, portes automàtiques estanques, punts de treball davant del box i torres humides i seques, entre altres. Segons ha indicat Salut, el disseny tecnològic aporta una 'Smart UCI' on tots els equips amb centrals pròpies enviaran alarmes a l'aplicació centralitzada, fet que facilitarà la presa de decisions amb l'anàlisi de dades en temps real i la utilització de la intel·ligència artificial com a eina de diagnòstic.

A més, s'han instal·lat uns sensors a tota la unitat que s'activen lluminosament quan el soroll a l'UCI supera els 70 decibels, amb l'objectiu de vetllar pel silenci i el descans dels pacients. "Hem visitat moltes UCI i hem ajuntat el millor que hem vist i ho hem adaptat a les nostres prioritats", ha valorat la cap del servei.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: