Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Campanya de donació de plasma aquest dimarts, a Torredembarra

L'Espai Cultural Sala del Mar acollirà la donació, de 17 a 21h, i les persones interessades en participar-hi hauran de reservar l'hora

Imatge d'arxiu d'una campanya de donació de sang i teixits a Torredembarra Imatge d'arxiu d'una campanya de donació de sang i teixits a Torredembarra ARXIU / INFOCAMP
Salut Redacció Infocamp
Dilluns, 28 Febrer 2022 11:05

La Regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament de Torredembarra informa que l’Espai Cultural Sala del Mar acollirà aquest dimarts, 1 de març, una campanya de donació de plasma, de 17 a 21 h. Les persones interessades a participar-hi han de reservar hora al Banc de Sang i Teixits en aquest enllaç.

Per què és important donar plasma?

Les proteïnes que conté el plasma són essencials per tractar malalties com les que generen problemes de coagulació o en el sistema de defenses. A Catalunya no tenim prou plasma per atendre tots els malalts que necessiten aquestes proteïnes i hem d’importar plasma procedent d’altres països, bàsicament dels Estats Units.

Cal tenir en compte que es pot donar plasma cada 15 dies, un màxim de 24 cops l’any. Per podrr fer-ho s’han de complir els mateixos requisits que per ser donant de sang. És a dir, cal tenir entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilos, trobar-se bé de salut i, en el cas de les dones, no estar embarassada.

La donació només de plasma o “plasmafèresi” dura uns 45 minuts i consisteix a extreure sang, separar-ne les cèl·lules sanguínies, retenir el plasma i retornar la resta al donant per la mateixa via.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: