Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cambrils acull una nova campanya de donació de sang

Serà el proper dilluns 31 de gener, al Casal d’Avis Baix Camp, en horari de 10 a 14 h i de 16.30 a 20.30 h

Imatge d'arxiu d'una campanya de donació de sang al pavelló de Cambrils Imatge d'arxiu d'una campanya de donació de sang al pavelló de Cambrils ARXIU / INFOCAMP
Salut Redacció Infocamp
Divendres, 28 Gener 2022 08:16

Cambrils acollirà una nova campanya de donació de sang, el proper dilluns 31 de gener, en una nova ubicació al Casal d’Avis Baix Camp, en horari de 10 a 14 h i de 16.30 a 20.30 h. L’accés al Casal és pel carrer Camí de la Marina, al costat de l’escola infantil Marinada, davant l’antiga comissaria de la Policia Local ubicada a l’Ajuntament de Cambrils. Podeu ubicar l’entrada del casal mirant aquest reels publicat a l’Instagram del Departament de Salut de l’Ajuntament. L’organització espera que s’hi acostin més de 80 persones.

Per anar a donar sang, cal reservar hora al web donarsang.gencat.cat o bé a l’enllaç directe de Cambrils.

La pandèmia ha tingut molt d’impacte en les donacions de sang, especialment durant aquestes últimes setmanes. La sisena onada de la Covid ha provocat moltes anul·lacions de persones apuntades per donar i que finalment no han pogut venir perquè han estat positius. Aquest fet s’ha afegit a la baixada de donacions que hi sol haver durant les vacances de Nadal.

Avui hi ha sang per a les necessitats dels 6 propers dies. L’ideal serien 8 – 9 dies. Per poder recuperar el nivell de reserves i tornar a una situació de normalitat, ara calen més donacions.

Donacions a Cambrils

Un total de 1.265 persones s’han apropat a donar sang o plasma durant el 2021 a Cambrils. Aquesta xifra representa el 14% de totes les donacions que s’han fet a la comarca del Baix Camp durant l’any.

Gràcies als donants, en cap moment ha faltat sang als hospitals catalans i s’han pogut assegurar tots els tractaments dels malalts.

Calen més donants nous

Aquests últims dos anys, ha estat molt difícil aconseguir que noves persones comencessin a donar sang per primera vegada. El tancament d’universitats, d’escoles, el teletreball a les empreses i el fet que no hem pogut organitzar jornades festives al voltant de la donació, ha fet que menys persones hagin vingut a donar sang per primera vegada.

Si en un any normal, més de 30.000 persones comencen a donar sang, aquests 2020 i 2021 han estat poc més de la meitat.

Qui pot donar sang?

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

- Tenir entre 18 i 70 anys
- Pesar 50 quilos o més
- En cas de ser dona, no estar embarassada

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: