Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un estudi de la URV mostra la importància dels nivells de vitamina D en sang per saber el risc de patir càncer de còlon

Prop de 150.000 pacients participen en aquest anàlisi conjunt de diversos instituts de recerca i universitats de l'Estat

Un estudi mostra la importància dels nivells de vitamina D en sang per determinar el risc de patir càncer de còlon Un estudi mostra la importància dels nivells de vitamina D en sang per determinar el risc de patir càncer de còlon URV
Salut ACN
Dimarts, 14 Setembre 2021 23:57

Investigadors de la Unitat de Nutrició Humana de la Universitat Rovira i Virgili i de l'Institut de Recerca Biomèdica de Màlaga han liderat un estudi en el qual han analitzat la relació que existeix entre els nivells de vitamina D circulants i el risc de patir càncer colorectal. Els investigadors de l'estudi han evidenciat que, comparat amb les persones que tenen baixos nivells circulants de vitamina D, aquelles que tenen nivells circulants normals i alts tenen un menor risc de desenvolupar càncer colorectal, especialment en el cas de les dones. Els resultats són fruit d'un metaanàlisis on s'han inclòs prop de 150.000 pacients a través d'aquesta col·laboració multicèntrica d'instituts de recerca espanyols i universitats, entre elles la URV.

Segons el responsable de la Unitat de Nutrició Humana de la URV, Jordi Salas-Salvadó, "aquest estudi estableix les bases perquè en un futur es dediquin esforços a determinar mitjançant altres estudis els possibles mecanismes involucrats en la progressió del càncer colorectal a través de la vitamina D".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: