Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'AECC de Tarragona demana a les administracions més cribatges per detectar el càncer

L'entitat ha presentat avui la nova seu, ubicada a l'avinguda Roma, 6, amb nous espais per a atendre a pacients i familiars

La nova seu de l'AECC de Tarragona es troba ubicada a l'avinguda Roma, 6, baixos La nova seu de l'AECC de Tarragona es troba ubicada a l'avinguda Roma, 6, baixos JOSEP CARTANYÀ
Salut Josep Cartanyà
Dimarts, 30 Març 2021 15:28

L'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) de Tarragona ha presentat avui la seva nova seu, que es troba situada als baixos de l'avinguda Roma, 6, un espai molt més ampli i acollidor dissenyat per donar resposta a totes les necessitats de les persones amb càncer i els seus familiars. Coincidint amb el Dia Mundial del Càncer de Colon, que es commemora el 31 de març, el president de l'AECC de Tarragona, Fede Adan, ha destacat que el centre vol oferir "acompanyament i ajuda" tants als pacients com als familiars durant tot el procés de la malaltia.

Per fer-ho, el nou espai està totalment adaptat a persones amb mobilitat reduïda i compta amb més serveis per atendre de forma integral a les persones afectades pel càncer. El vocal de la junta de l'entitat, Jesús Gómez, ha descrit que la nova seu està dividida en tres zones: "una zona d'atenció personalitzada amb tres box per a fer-hi atenció psicològica o fiosioteràpia, per exemple; una zona multifuncional on s'hi realitzaran activitats i tallers presencials; i una tercera zona d'administració i gestió, a més d'espais per a magatzem i marxandatge".

En aquest nou espai s'hi faran diversos serveis com atenció psicològica, rehabilitació del limfoederma, ajudes econòmiques, préstec de material ortoprotèsic, així com altres actuacions orientades a la prevenció del cànccer o al finançament de projectes d'investigació que permetran un millor diagnòstic i tractament de la malaltia. Per poder millorar els serveis i créixer, el vicepresident de l'entitat provincial, Jordi Sierra, ha fet una crida a la col·laboració ciutadana per incrementar el nombre de socis "per poder arribar al màxim de pacients possibles".

Més cribatges

A les portes del Dia Mundial, el president de l'AECC de Tarragona, Fede Adan, ha demanat a les administracions públiques "un acord per incrementar el nombre de cribatges per detectar el càncer" Adan ha lamentat que actualment només s'arribi al 60% de la població i ha alertat que, en aquest 40% restant, hi poden haver-hi casos amb la malaltia. En aquest sentit, ha recordat que en un cribatge fet a temps hi ha moltes possibilitats de salvar vides.

Segons dades de l'entitat, l'any 2020 al conjunt de la demarcació de Tarragona es van diagnosticar fins a 656 casos de càncer, dels quals 279 van acabar sent mortals.

Els efectes de la covid-19

D'altra banda, el vicepresident Jordi Sierra també s'ha referit als efectes que ha tingut la pandèmia durant aquest any covid. S'ha notat en el nombre de cribatges, que ha baixat un 20% per la por que tenia la gent d'anar als hospitals per no contagiar-se del coronavirus i en les quimioteràpies i radioteràpies, que també han disminuït un 10%. 

Activitats

Amb motiu del Dia Mundial del Càncer de colon, el 31 de març, l'AECC organitza la Webinar: 'La importància de la nutrició en el pacient oncològic i mucositis', amb la col.laboració de l'Institut Oncològic de Barcelona i Hydroskin Oncology, Farmatarraco.

Pel que fa a les activitats que s'organitzen, hi trobem les de benestar físic, caminades, rutes saludables, tallers diversos, cursos per deixar de fumar, rehabilitació aquàtica en piscines de diversos municipis, etc....

Per a més informació podeu consultar la web de l'AECC.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: