Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Salut presenta el Pla d’Acció per a l'Atenció Primària a les entitats veïnals de Tarragona

El pla, que s'aplicarà aquest trimestre, vol recuperar el 50% de presencialitat, el metge de referència i la gestió de la demanda al taulell

El gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, Ramon Descarrega, s’ha reunit aquest dimecres de forma telemàtica amb representants de les entitats veïnals de Tarragona El gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, Ramon Descarrega, s’ha reunit aquest dimecres de forma telemàtica amb representants de les entitats veïnals de Tarragona CAT SALUT
Salut Redacció Infocamp
Dimecres, 04 Novembre 2020 23:14

El gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, Ramon Descarrega, s’ha reunit, acompanyat amb representants de la direcció d’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) al Camp de Tarragona, del CAP Bonavista, el CAP Torreforta-La Granja, el CAP Jaume I, membres de la direcció de la Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla i tècnics de Participació Ciutadana, amb representants de la Federació d’Associació de Veïns de Tarragona, l’Associació de Veïns de Bonavista, l’Associació de Veïns la Floresta, la Federació Segle XXI i la Federació de Veïns de Llevant.

Des de la Regió Sanitària Camp de Tarragona s’ha informat sobre l’atenció presencial als CAP de la ciutat. Pel que fa a les dades actuals, es veu una clara tendència a l’alça en les darreres setmanes en tots els CAP de forma generalitzada per part dels centres de l’ICS a la ciutat.

El Pla d'Acció per a la Direcció d'Anteció Primària

Per tot plegat, l’ICS ha elaborat un Pla d’Acció per a la Direcció d’Atenció Primària per encarar les accions prioritàries durant l’últim trimestre de 2020. El primer objectiu que es planteja és no només recuperar la presencialitat, sinó la longitudinalitat i l’accessibilitat al llarg dels processos assistencials. Entre el objectius d’aquest pla es pretén recuperar la presencialitat i assolir-ne un 50%.

Així mateix es vol eliminar les agendes comunes de seguiment de casos per recuperar el model de gestió del professional de referència. Aquest pla també vol establir professionals de referència de segona línia per reduir el número de professionals assistencials que intervenen en un mateix pacient. Es vol recuperar la gestió de la demanda al taulell, retirant el triatge de les portes del centres i definir agendes intercalant presència i virtualitat per evitat concentracions a la sala d’espera. També s’ha indicat que aquestes mesures es podran implementar en major o menor mesura en funció de l’evolució de la covid-19, sent un objectiu condicionat a la situació epidemiològica de cada moment.ç

Sistema d'atenció telefònica intel·ligent per gestionar les trucades

Pel que fa al reforç de personal per atendre consultes telefòniques i l’adequació de xarxes telemàtiques el Pla d’Acció de la DAP ha posat en marxa un programa pilot al CAP Jaume I on s’ha desplegat un sistema d’atenció telefònica intel·ligent que permet gestionar la cua de trucades i establir diversos fluxos de telefonia basat en les demandes entrants. Està previst aquest desplegament progressiu a la resta d’Equips d’Atenció Primària. Així mateix, s’ha recordat que, des del passat 17 d’agost, la població de referència del CAP Torreforta-La Granja disposa d’un nou canal de contacte mitjançant l’aplicació Whatsapp. A tall d’exemple actualment el CAP Torreforta-la Granja compta amb 42 línies de sortida telefònica, 4 d’entrada, un reforç de 7 mòbils i 75 extensions.

Quant al personal que treballa al CAP la Granja i la recuperació del personal sanitari i administratiu en relació al que hi havia al 2011, s’ha informat que actualment a l’ABS Tarragona 1 (Bonavista-La Canonja) hi treballen 46; a l’ABS Tarragona 2 (Torreforta-La Granja) hi treballen 89 professionals; a l’ABS Tarragona 3 (Jaume I) hi treballen 67 professionals; a l’ABS Tarragona 5 (Sant Pere i Sant Pau) actualment hi treballen 48 persones; a l’ABS Tarragona 6 (Tàrraco) hi treballen 35 treballadors; finalment, a l’ABS Tarragona 7 (Sant Salvador) actualment hi treballen 36 professionals. Tots aquests fan un total de 321 treballadors actualment als CAP de la ciutat davant els 267 que hi treballaven al 2011.

Assignació pressupostària a l’atenció primària

Pel que fa a l’assignació econòmica que la Regió Sanitària Camp de Tarragona destina a la primària, les xifres que s’han compartit des del 2011 indiquen que en aquell any s’hi van destinar 110.967.404 euros, que suposava el 22,7% del pressupost. L’any 2019 s’hi van destinar 121.866.823 euros que signifiquen el 22% del pressupost d’assignació a la Regió Sanitària.

Així mateix, el gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, Ramon Descarrega, ha informat sobre el Pla d’Enfortiment de l’Atenció Primària que el Departament de Salut implementa enguany i en els pròxims 2 anys. En aquest sentit, durant el 2020 s’hi destinen 1.672.711 euros als equips d’atenció primària, 391.091 euros quant a gestors covid i 382.417 euros en els referents de Salut i Escola, fent un total de 2.447.223 euros. De cara a l’any 2021 aquesta assignació suposarà 7.002.406 euros.

Obres al CAP Torreforta-La Granja

Pel que fa a les l’ampliació del CAP Torreforta-La Granja, des de la Regió Sanitària Camp de Tarragona s’ha informat que durant l’any 2021 es licitaria la redacció del projecte. L’any 2022 realitzaria la licitació d’obres i durant l’any 2023 i 2024 s’abordaria l’execució de l’obra.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: