Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Bisbal commemora el Dia internacional de la Síndrome de Phelan-McDermid

La façana de la Casa de la Vila s’il·luminarà de color verd aquest dijous 22 d’octubre, entre les 19:30 i les 21:30h

Imatge del 2019 de la façana de l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès il·luminada Imatge del 2019 de la façana de l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès il·luminada AJUNTAMENT DE LA BISBAL DEL PENEDÈS
Salut Redacció Infocamp
Dijous, 22 Octubre 2020 08:22

L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès s’il·luminarà de color verd aquest dijous 22 d’octubre, entre les 19:30 i les 21:30h, amb motiu de la commemoració del Dia internacional de la Síndrome de Phelan-McDermid, una condició genètica que és considerada com a malaltia minoritària, amb 210 casos detectats –en l’actualitat- a tot l'Estat espanyol.

Aquesta Síndrome la causa, en la majoria dels casos, la pèrdua de material genètic de l’extrem terminal del cromosoma 22. La característica comuna entre els afectats és l’absència o mutació del gen SHANK3 i, l’absència d’aquest gen, suposa que els afectats pateixen un retard en el desenvolupament de nombroses àrees, especialment en la capacitat de la parla. Aquesta mutació, generalment, és espontània, és a dir, no és heretada.

Amb l’objectiu de commemorar el Dia internacional i donar visibilitat a la malaltia, l’Associació vol crear una marea verda il·luminant el màxim nombre d’edificis públics i privats. Des de la Regidoria de Sanitat i la resta de regidories de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès ens s'hi han adherit amb l’objectiu de contribuir en l’augment de la visibilitat de la malaltia.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: