Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Caminada nocturna solidària contra el càncer a Coma-ruga

La Delegació de la Lliga Contra el Càncer del Vendrell organitza la sortida el 22 d'agost per recaptar diners en suport als malalts oncològics

Imatge d'arxiu de la Caminada Solidària Nocturna contra el càncer, de Calafell al Vendrell, el juliol del 2019 Imatge d'arxiu de la Caminada Solidària Nocturna contra el càncer, de Calafell al Vendrell, el juliol del 2019 ARXIU / INFOCAMP
Salut Redacció Infocamp
Dissabte, 08 Agost 2020 18:13

La crisi de la Covid‐19 ha obligat a aturar el nostre ritme de vida per complet, però el càncer no s’atura mai, i per això, la lluita contra la malaltia tampoc es pot aturar. Sota aquesta premissa, la Lliga Contra el Càncer no ha deixat ni un moment de donar resposta a totes aquelles persones que ho han necessitat i s’ha adaptat a la situació del moment. Per aquest motiu, la Delegació de la Lliga Contra el Càncer del Vendrell ha programat una caminada nocturna solidària per al proper 22 d’agost, a Coma-ruga. La caminada, que té un recorregut de 2 quilòmetres, sortirà, a les 21h, des del passseig de Coma-ruga i arribarà a la plaça dels Germans Trillas.

La Lliga també ha posat a la venda mascaretes solidàries en diversos establiments de la ciutat que s’han involucrat des del primer moment. La caminada té un preu solidari de 7€ i inclou la mascareta corporativa, però no obstant això, també es pot comprar la mascareta sense obligació de realitzarla caminada. Encara no se sap del cert si l’activitat es podrà realitzar sota la previsió amb la qual es treballa, però en el cas que sigui possible, es seguiran tots els protocols de seguretat i protecció establerts i serà imprescindible l’ús de la mascareta.

La Covid-19 i les persones amb càncer

L'actual crisi sanitària provocada per la Covid‐19 ha fet palesa que la situació de moltes persones diagnosticades de càncer, s'han vist oblidades a demanar ajuda a la Lliga, la incertesa laboral junt amb el fet d'estar de baixa ha augmentat les demandes. I és que si el fet de patir una llarga malaltia suposa un entrebanc en circumstàncies normals en molts aspectes, l'econòmic és un més a la vida de les persones diagnosticades, ara aquest fet s'accentua encara més a causa de la pandèmia.

El 90% dels fons dels quals disposa la Lliga per ajudar a aquestes persones, provenen d'activitats que es fan en les diferents delegacions d'arreu del territori, a causa del confinament i les restriccions moltes d'aquestes activitats no s'han pogut realitzar.

La delegació vendrellenca considera que "les administracions i ajuntaments ajudin a la Lliga en aquest moment tan delicat és fonamental, ja que la Lliga no ha deixat de treballar en cap moment a favor d'aquestes persones". Per aquest motiu, la Lliga no ha deixat d'ajudar els malalts, tant amb l'acompanyament i suport en els tractaments, com amb grups d'autoajuda, ara en línia, amb psico‐oncologia, o amb activitats com el ioga o l'exercici a la piscina, entre altres.

Les voluntàries i els voluntaris, a hores d'ara segueixen treballant perquè els malalts oncològics rebin el seu suport, com és el cas de les dones operades de càncer de mama, que reben un coixí amb forma de cor perquè puguin acomodar el braç sense molèsties o els qui porten PICC (catèter central inserit per via perifèrica), normalment al braç, que reben un braçalet de tela elàstica per protegir‐se amb una estètica més agradable per al pacient.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: