Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Govern proposarà que les àrees del Garraf, el Baix Montseny i l'Alt Penedès passin a la fase 1

Cunit (Baix Penedès), que encara es troba en fase 0, demana diferenciar el sector sanitari del Garraf i Alt Penedès

Imatge del CAP de Cunit Imatge del CAP de Cunit GEMMA SÁNCHEZ / ACN
Salut Infocamp/ ACN
Dijous, 14 Mai 2020 14:19

El Govern de la Generalitat proposarà que les àrees del Garraf, el Baix Montseny i l'Alt Penedès també passin a la fase 1, segons ha avançat RAC1 i ha pogut saber l'ACN. Es tracta d'àrees de gestió assistencial que formen part de les regions sanitàries de les àrees metropolitanes sud, en el cas del Garraf i l'Alt Penedès, i nord, en el cas de Baix Montseny. Aquesta proposta també inclou Cunit, que és un municipi del Baix Penedès que pertany a la regió sanitària metropolitana sud, i que ara pot passar de fase perquè forma part de l'àrea gerencial del Garraf. La Generalitat enviarà aquesta proposta ara al Ministeri de Sanitat, que ha de prendre una decisió definitiva.

Aquest dimecres, l'executiu va proposar que les regions de Lleida, Girona i Catalunya Central passin a la fase 1 dilluns 18 de maig, sumant-se a les que ja estan en aquesta fase des de l'11 de maig, i va dir que estudiaria una proposta parcial per a l'àrea metropolitana de Barcelona.

Pel que fa a Barcelona ciutat, la consellera Alba Vergés i l'alcaldessa Ada Colau presentaran aquest dijous una proposta de procés de desconfinament gradual de la capital catalana.

Cunit demana diferenciar el sector sanitari del Garraf i Alt Penedès

Per la seva banda, el govern municipal de Cunit dona suport a la sol·licitud que ha fet el delegat del govern del Penedès demanant que es diferenciï el sector sanitari del Garraf i l’Alt Penedès -on pertany Cunit- dels altres dos sectors sanitaris de la Regió Sanitària Metropolitana Sud.

El govern municipal accepta la decisió de mantenir-se a la Fase 0 i continua prioritzant la protecció de la salut de la ciutadania de Cunit. Però també defensa la postura de la Delegació del Govern al Penedès perquè considera que Cunit i el Sector Sanitari Alt Penedès-Garraf-Cunit està en la mateixa situació en l’evolució de casos que el Sector Sanitari del Tarragonès-Baix Penedès de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona que si han entrat en Fase 1.

El fet de formar part de la Regió Sanitària Metropolitana Sud, i comptabilitzar els casos conjuntament amb els altres sectors sanitaris de la regió, els del Baix Llobregat Nord i el Baix Llobregat Centre Litoral i l’Hospitalet de Llobregat, fa que el valor global de la Regió Sanitària sigui més elevat que si es contessin només els valors del Sector Sanitari de l’Alt Penedès-Garraf.

Per tot això, l'Ajuntament de Cunit defensa tenir un tracte diferenciat per poder avançar de fases sense penalitzacions externes alienes al nostre propi sector sanitari.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: