Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Mont-roig elabora una infografia perquè els infants coneguin les mesures de prevenció durant les sortides

El material gràfic està pensat perquè els nens i nenes sàpiguen què han de tenir en compte, a partir del 26 d'abril

La infografia completa es pot consultar al web municipal La infografia completa es pot consultar al web municipal AJ. MONT-ROIG DEL CAMP
Salut Redacció Infocamp
Dissabte, 25 abril 2020 11:19

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha elaborat, a partir de les darreres indicacions emeses pel Ministeri de Sanitat del govern espanyol, una infografia per explicar als menors de 14 anys quines mesures de prevenció hauran de tenir en compte durant les sortides al carrer. Cal recordar que el govern estatal ha anunciat que, a partir de diumenge 26 d’abril, aquest col·lectiu podrà sortir de casa per fer passejos de màxim una hora al dia i prop del seu domicili.

En aquest sentit, per recollir les principals indicacions emeses i sobretot, perquè els més petits entenguin que cal seguir diverses normes de prevenció, s’ha elaborat aquest nou material gràfic, revisable en cas d’actualitzacions.

Passejos no més lluny d’un quilòmetre del domicili

En aquesta infografia s’explica, per exemple, que no es podran allunyar més d'un quilòmetre de casa i hauran d'anar acompanyats d'un adult que convisqui amb ells. Cada adult podrà acompanyar fins a tres infants en un mateix passeig i els menors podran córrer, saltar i fer exercici mantenint el distanciament social. Segons, la normativa que ha fet pública el govern, podran fer servir les seves joguines però no podran accedir a parcs o zones infantils, que continuen clausurades. La sortida diària s'haurà de fer entre les 9h i les 21h.

Des de l’executiu estatal es recomana evitar les hores punta i que es respectin les normes bàsiques d'higiene, com rentar-se les mans abans i després de la sortida així com la distància d'almenys un metre amb la resta de persones. L’ús de mascareta és recomanable, però no obligatòria.

Estrictes mesures d’higiene per evitar el contagi en les sortides

Cal remarcar també que en tornar a casa cal rentar-se les mans amb aigua i sabó, s’han de treure el calçat que s’ha portat, rentar la roba, separar en una caixeta els objectes que no es necessiten (claus, cartera, etc,) i desinfectar altres objectes que s’hagin fet servir durant la sortida (ulleres, mòbil, etc) amb mocadors d’un sol us i amb aigua i sabó o desinfectant.

Els nens amb símptomes o diagnosticats amb el virus no poden sortir

Els nens i nenes menors de 14 anys que presenten símptomes de malaltia o han estat diagnosticats de COVID-19 i han de romandre en aïllament domiciliari no podran sortir a passejar. Tampoc els menors que han tingut contacte amb algú que té símptomes o ha estat diagnosticat, si no s'ha produït una quarantena domiciliària durant 14 dies.

Pel que fa als joves d'entre 14 i 18 anys, estan autoritzats a fer el mateix tipus d'activitats incloses en l'estat d'alarma per als adults, és a dir, anar a comprar aliments o medicines.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: