Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La URV inicia un estudi sobre l'efecte del confinament en l'alimentació, l'obesitat, l'ansietat i la depressió

Els investigadors faran enquestes a la població i ho compararan amb els resultats d'altres països

L'enquesta valorarà, entre altres els efectes que  la situació de confinament actual poden tenir en el sobrepès i l’obesitat L'enquesta valorarà, entre altres els efectes que la situació de confinament actual poden tenir en el sobrepès i l’obesitat URV
Salut ACN
Divendres, 24 abril 2020 14:12

Els investigadors del departament de Bioquímica i Biotecnologia de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) han iniciat un estudi sobre l'efecte del confinament de la població, per la crisi de la covid-19. Se centrarà a determinar la repercussió en l'alimentació, si ha afectat l'obesitat i el sobrepès, i també en aspectes psicològics relacionats amb l'ansietat o la depressió. Es faran enquestes a la població, primer a l'estat espanyol i després, en una segona fase, a països europeus i llatinoamericans on s'han aplicat estratègies de confinament diferents. En la primera fase es demana la col·laboració de 3.000 persones.

El mateix grup treballa també en un estudi europeu que valori l'efecte del confinament a més llarg termini i sobre l'evolució de factors de risc metabòlic i patologies associades. De moment, es treballa amb investigadores i investigadors de la Universitat de Ionannina (Grècia) i de l'Imperial College de Londres (Regne Unit).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: