Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Mont-roig del Camp incorpora l’assistent virtual ‘Carina’ per resoldre dubtes sobre el coronavirus

Es tracta d’un bot basat en intel·ligència artificial que, a partir de fonts oficials, contesta a preguntes sobre temes relacionats amb la pandèmia de la Covid-19

'Carina' funciona com un xat i resol els principals dubtes sobre el contagi i propagació del coronavirus 'Carina' funciona com un xat i resol els principals dubtes sobre el contagi i propagació del coronavirus AJUNTAMENT MONT-ROIG DEL CAMP
Salut Redacció Infocamp
Divendres, 17 abril 2020 13:02

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp, a través del departament d’Innovació, modernització i excel·lència administrativa, ha habilitat al web municipal l’assistent virtual ‘Carina’, que respon a preguntes generals i especialitzades relacionades amb el coronavirus i les mesures necessàries per evitar el contagi.

Així, aquest bot aporta informació rigorosa i actualitzada sobre totes les qüestions relacionades amb la Covid-19, com ara el seu origen, símptomes, formes de contagi, tractaments existents, grups i zones de risc, mesures de prevenció, la informació continguda en el Reial Decret de declaració d’estat d’alarma i la informació actualitzada sobre el número d’infectats, morts i recuperats, entre d’altres. A més, també serveix per desmentir rumors i fake news.

Aquesta eina s’ha incorporat amb l’objectiu de mantenir informada a la ciutadania i evitar així la saturació dels telèfons d’informació i dels centres d’atenció primària i hospitalària, donat que permet atendre un número molt alt de consultes al mateix temps. Es tracta, doncs, d’una eina que permet complementar els canals de comunicació actuals que ofereix el consistori.

Cessió gratuïta

‘Carina’ extreu la informació de fonts oficials com ara la OMS (Organització Mundial de la Salut), el Ministeri de Sanitat i les normatives governamentals, el Center For Disease, Control and Prevention, i d’articles científics i articles de premsa prèviament contrastats.

Aquest recurs ha estat cedit gratuïtament a diverses empreses, entitats i organismes públics per 1MillionBot, una empresa alacantina líder en l’àmbit dels Assistents Virtuals Intel·ligents basats en Intel·ligència Artificial.  L’assistent, que de moment només està disponible en llengua castellana, l’ha desenvolupat un equip multidisciplinari d’experts en diferents àrees de coneixement com ara biòlegs, lingüistes, sociòlegs, informàtics i tècnics.

Carina respostes

La Generalitat també estrena un bot a Whatasapp amb informació sobre el coronavirus

També la Generalitat ha posat en marxa un recurs similar per oferir informació sobre el coronavirus. Per tal d’obtenir aquest recurs només cal descarregar-se l’aplicació Whatsapp al telèfon o obrir la versió web en un navegador i posteriorment clicar en aquest enllaç, o bé afegir el número de telèfon +34 681 012 012 als contactes, i iniciar un xat amb la paraula ‘Hola’. Finalment, només s’ha d’escriure i enviar el número de la llista de temes que interessa llegir.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: