Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les farmàcies engeguen una campanya amb mesures preventives per reduir la propagació del coronavirus

EL COFT agraeix la tasca que desenvolupen els farmacèutics en qualsevol de les especialitats de la professió amb l’objectiu de minimitzar els contagis del Covid-19

Imatge d'un dels cartells de la campanya ‘Sigues responsable, queda’t a casa. La teva farmàcia segueix aquí’ del COFT Imatge d'un dels cartells de la campanya ‘Sigues responsable, queda’t a casa. La teva farmàcia segueix aquí’ del COFT COFT
Salut Redacció Infocamp
Dijous, 19 Març 2020 11:56

Davant l’emergència sanitària, provocada pel coronavirus SARS-COV-2, i l’Estat d’Alarma decretat pel Govern Espanyol per a la gestió d’aquesta crisi, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) ha posat en marxa una campanya informativa amb mesures preventives dirigides a reduir la propagació del Covid-19. Sota el títol ‘Sigues responsable, queda’t a casa. La teva farmàcia segueix aquí’, el COFT s’implica activament en la contenció del coronavirus i s’adreça a la ciutadania amb un protocol d’actuacions per protegir-se i prevenir la seva transmissió. Alhora, recorda que els professionals farmacèutics són agents de salut pròxims i estan treballant per la salut de la població.

En aquest sentit, el COFT ha impulsat diferents accions amb l’objectiu de reduir les possibilitats de contagi. Així, a més de recomanar les indicacions de les autoritats sanitàries respecte a les mesures de prevenció a través dels seus Canals principals, com xarxes socials i pàgina web, la institució ha elaborat un document de preguntes freqüents (FAQ) que va destinat als professionals farmacèutics i que recull els darrers protocols d’actuacions per a farmacèutics d’oficina de farmàcia. El contingut tracta les pautes d’organització i les recomanacions per minimitzar el risc de contagi en l’atenció als usuaris, com la distancia de seguretat, la neteja rutinària per donar garanties sanitàries i les pautes higièniques.

Alhora, el COFT també ha editat un document de FAQ adreçat a la població en general per quan hagin d’anar a la farmàcia. En aquesta peça s’expliquen les mesures que pot aplicar la farmàcia per protegir la salut dels pacients i del propi personal, també es tracten temes, com la demanda de serveis, la dispensació de medicació i l’embaràs i el SARS-COV-2. Aquest material estarà disponible i accesible a tots els ciutadans a través de la pàgina web del COFT.

El President del COFT, Joaquim Nolla, en nom de tota la institució agraeix “la feina que està fent tot el col·lectiu farmacèutic en aquest complex escenari. Una activitat que s’està desenvolupant amb total professionalitat per part de tots els farmacèutics que exerceixen en qualsevol de les especialitats”.

Així mateix, el COFT recorda a la ciutadania no sortir de casa si no és estrictament necessari i manifesta que cal prioritzar les visites a la farmàcia per comprar per urgències medicaments i productes d’higiene.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: