Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona cedirà un terreny al CatSalut per a l'ampliació del CAP La Granja

La superfície del CAP és de més 2.500 m2 i el terreny és de gairebé 2.000 m2 per arribar als 4.500 m2, una xifra idònia segons la població usuària

Imatge d'arxiu del CAP La Granja, que dona servei a 27.700 persones de Torreforta i altres barris de ponent Imatge d'arxiu del CAP La Granja, que dona servei a 27.700 persones de Torreforta i altres barris de ponent ARXIU / INFOCAMP
Salut Redacció Infocamp
Dissabte, 22 Febrer 2020 10:15

El plenari d’aquest divendres 21 de febrer va portar l’ampliació del CAP Tarragona 2 Torreforta - La Granja, complint l’acord en que van arribar la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Tarragona aquest estiu. L’objectiu és contribuir a la millora dels serveis assistencials prestats a la ciutadania i el gaudiment dels seus drets en matèria de salut, que repercutirà positivament en l’increment també de recursos físics i professionals.

L’actual superfície del CAP és de més 2.500m2 i el terreny proposat és de gairebé 2.000m2, per tal d’arribar als 4.500m2, xifra que compleix amb l’estipulat pel Servei Català de Salut, segons la població usuària del centre d’atenció primària i la previsió en els propers anys de creixement demogràfic.

Amb aquesta ampliació es podrà donar cobertura sanitària a la població assignada al CAP, actualment de 27.700 persones, amb una possible estimació de creixement demogràfic de 35.000 habitants en els propers anys.

El PSC denuncia que la Generalitat no té projecte ferm per l’ampliació del CAP la Granja

Qui no ho veu tant clar és el PSC, que ha reclamat al govern municipal que exigeixi a la Generalitat un compromís "en ferm" per l’ampliació i millora del CAP de la Granja. La cessió d'uns terrenys per aquest equipament, “és una cosa positiva a priori, però molt preocupant per com s’està tramitant, ja que la ciutat farà l’esforç de donar els terrenys sense que hi hagi projecte aprovat ni calendaritzat”, ha afirmat la regidora socialista Begoña Floria.

La consellera socialista acusa la Generalitat d'haver incomplert tots els terminis de millora dels equipaments sanitaris de la ciutat en els darrers quatre anys: “un dels exemples són les anunciades obres de Joan XXXII, que ja s’han anunciat tres vegades, per tres consellers diferents, sense que a dia d’avui sigui un projecte en ferm”.

Floria ha afirmat que aquest és un govern al servei de la Generalitat que no defensa els interessos de la ciutat: "és positiu donar un terreny per ampliar el CAP, però si es dóna un xec en blanc sense condicions, comés el cas, la ciutat perd”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: