Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Centre MQ Reus finalment mantindrà part dels serveis a les instal·lacions actuals

Una pròrroga del contracte de lloguer de l'espai evitarà el trasllat de l'activitat quirúrgica a l'hospital

Entrada al Centre MQ Reus Entrada al Centre MQ Reus ARXIU / INFOCAMP
Salut ACN
Divendres, 22 Novembre 2019 16:41

Tots els serveis del Centre MQ Reus es quedaran al centre de la ciutat després que el consell d'administració hagi pogut prorrogar el contracte de les instal·lacions actuals del carrer Gaudí durant deu anys més. Això farà que s'alteri la previsió inicial de passar tota l'activitat quirúrgica, les consultes externes i l'hospitalització a l'hospital Sant Joan. La resta dels serveis es traslladaran, tal com estava planificat, a les dependències de l'antic hospital de davant del Mercat Central, que s'està rehabilitant. Unes obres que s'havien d'acabar a la tardor però que s'allargaran fins a finals del primer trimestre del 2020, segons ha explicat aquest divendres el regidor de Salut i Ciutadania de Reus, Òscar Subirats.

Subirats no ha concretat l'import del nou lloguer que la societat Fàbregas-Vallverdú cobrarà al Grup Sagessa, l'ens públic de gestió privada de la qual depèn el Centre MQ Reus. Això sí, ha afirmat que serà més alt que el que es pagava ara "però no té res a veure amb la primera pretensió dels propietaris".

El gruix del Centre MQ Reus s'ha de traslladar de les dependències actuals del carrer Gaudí a l'antic hospital del carrer Sant Joan, davant del Mercat Central. Els treballs havien d'acabar el juny però Subirats ha apuntat que s'allargaran fins el primer trimestre del 2020. "A finals de febrer o principis de març esperem fer el trasllat", ha concretat. El nou espai tindrà més de 2.000 metres quadrats, dividits en sis plantes de 400 metres quadrats cadascuna, i permetrà ampliar la cartera de serveis en especialitats com ortodòncia, odontologia i estètica. Comptarà també amb un espai d’urgències tres vegades més gran que l’actual.

Les obres tenen un cost d’aproximadament 1,5 milions d’euros i en el futur es preveu iniciar una segona fase que permetria acollir la resta de serveis del Centre MQ Reus que ara es quedaran al carrer Gaudí. Un projecte que podria començar més tard del previst inicialment pel fet que amb la pròrroga del contracte hi ha molt més marge de temps per adequar l'espai de l'antic hospital. Subirats ha justificat l'endarreriment de la rehabilitació de l'edifici perquè han aparegut "contingències d'última hora".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: