Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Montblanc acollirà una conferència sobre les malalties minoritàries

Amb motiu de La Marató 2019, es farà una xerrada que tindrà lloc aquest divendres 15 de novembre, a les 18.30h, a la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles

La xerrada tindrà lloc divendres a la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles La xerrada tindrà lloc divendres a la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles MONTBLANC.CAT
Salut Redacció Infocamp
Dijous, 14 Novembre 2019 08:26

Amb motiu de la Marató 2019 de TV3 i Catalunya Ràdio que enguany compleix la seva 28a edició, Montblanc acollirà una conferència divulgativa per acostar a la població la realitat mèdica i humana de les malalties minoritàries. Aquesta conferència està impulsada per la Fundació La Marató de TV3 i organitzada per l’Oficina Jove de la Conca de Barberà en col·laboració amb l’Ajuntament de Montblanc, la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles i l’Associació Juvenil Barjaula.

La xerrada, que anirà a càrrec d’un professional de la salut amb el suport de material gràfic i de la projecció d’un vídeo didàctic, tindrà lloc el divendres 15 de novembre, a les 18.30h, a la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles.

Malalties minoritàries

Actualment hi ha descrites unes 7.000 malalties minoritàries i al voltant del 80% són d’origen genètic. A Catalunya, es calcula que hi ha 400.000 persones amb una malaltia rara. Com que són tan desconegudes, poc freqüents i nombroses, sovint el diagnòstic correcte triga anys a arribar. Un cop diagnosticats, el 40% dels pacients no tenen tractament.

Segons els experts, dos dels objectius més urgents de la recerca en malalties minoritàries són les proves per detectar-les en el moment de néixer i els tractaments eficients i segurs, com la teràpia gènica, que s’ha desenvolupat molt en els darrers anys. Els recursos recaptats per La Marató 2019 contribuiran a impulsar aquests i altres objectius de la recerca.

La campanya d’enguany porta l’eslògan “Minories que fan una majoria”, com cadascuna de les persones que s’apleguen per fer la pinya d’un castell o les 400.000 que tenen una malaltia minoritària a Catalunya. Amb aquesta imatge, de gran tradició i significat a Catalunya, La Marató exemplifica la realitat de les malalties minoritàries, alhora que hi troba valors que la caracteritzen, com la complicitat, la solidaritat i la suma d’esforços individuals per aconseguir una gran fita.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: