Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El 9è Sopar de les Estrelles es destinarà al programa 'Exercici Físic i Càncer' de la Lliga

L'acte, que se celebrarà aquest divendres 8 de novembre, a les 21h, al Complex Educatiu de Tarragona, oferirà una experiència gastronòmica i solidària excepcional

Presentació del 9è Sopar de les Estrelles contra el Càncer, a Makro Presentació del 9è Sopar de les Estrelles contra el Càncer, a Makro LLIGA CONTRA EL CÀNCER
Salut Redacció Infocamp
Divendres, 08 Novembre 2019 07:47

El Complex Educatiu de Tarragona tornarà a ser l'escenari, aquest divendres 8 de novembre, a partir de les 21.00h, del Sopar de les Estrelles contra el Càncer.

Un esdeveniment plenament arrelat al calendari gastronòmic i solidari de la demarcació que enguany arriba a la novena edició gràcies, una vegada més, a l’entusiasta col·laboració dels restauradors amb Estrella Michelin de casa nostra: Joan i Arnau Bosch, de Can Bosch i Diego i Rubén Campos, de Rincón de Diego, ambdós de Cambrils; Fran López, de Villa el Retiro de Xerta; i Jeroni Castell de les Moles i Vicent Guimerà de l’Antic Molí, ambdós d’Ulldecona. Tots ells estaran acompanyats dels restauradors Mohamed Quauch del Terrat restaurant, Rafel Muria dels Quatre Molins de Cornudella Àngel Jiménez del Complex Educatiu i Gabri Olivier de la gelateria Olivier. A més el forner Jordi Andreu de Tarragona aportarà el pa que es servirà durant l’àpat.

La vessant solidària del sopar es reforça, també, amb la participació dels voluntaris de l’associació Pax Mundo, una associació formada majoritàriament per joves de la ciutat de Tarragona que lluita contra el sensellarisme i l’exclusió social a Tarragona, que s’encarregaran de servir el sopar en un operatiu que comptarà amb la participació del cap de cuina del Complex Educatiu, Àngel Jiménez, i del maitre Jordi Grifoll.

La iniciativa és possible gràcies a un gran ventall de col·laboradors com és el cas de Makro, proveïdor oficial del sopar aportant bona part de les menges que elaboren els restauradors i pastissers. I cal destacar, també, la contribució del Celler Ronadelles amb el vi Cap de Ruc, cava Castell d’Or, cervesa Rosita i Mermelada de xocolata que s’encarrega de la tematització i disseny de la sala.

Cuiners, cambrers i voluntaris

Per poder atendre les necessitats de l’acte en l’operatiu hi participaran 15 cuiners, 50 cambrers i 20 persones del Complex Educatiu de Tarragona al marge de les voluntàries i voluntaris de la Lliga que, com és habitual, aporten el capital humà necessari per desenvolupar una activitat d’aquesta dimensió.

La presentació de l’acte, durant el qual es realitzaran sortejos d’obsequis cedits per comerços de la ciutat i de la demarcació, anirà a càrrec dels periodistes Josep Suñé i Elisabet Rofes. I Oriol Ventura, voluntari de Pax Mundo, s’ha encarregat del disseny del cartell.

Programa 'Exercici Físic i Càncer'

La recaptació es destinarà a la Lliga Contra el Càncer, i més concretament al programa 'Exercici Físic i Càncer' que està desenvolupant per afavorir la pràctica esportiva entre els malalts. Aquest programa està demostrat com una mesura de prevenció per evitar la proliferació del càncer, tant som son els hàbits d’alimentació o absència d’hàbits com el tabac. L’exercici físic en els pacients amb càncer es de molta utilitat com a mesura rehabilitadora, especialment en càncer de mama, comporta grans beneficis psicològics i està demostrat que disminueix en gran part el cansament, fatiga o astènia de els/les pacients en tractament de Quimioteràpia i/o radioteràpia.

La Lliga fomenta, organitza i té planificades diferents activitats en relació a l’Exercici Físic. Les més generalitzades són les caminades i curses que programen les diferents delegacions. I també es realitzen activitats de Pilates, Ioga, Tir amb Arc i Fisioteràpia aquàtica molt indicada en malaltes de càncer de mama. Actualment aquestes activitats estan localitzades a les poblacions de Tarragona, Constantí, Tortosa, Roquetes, Amposta, Batea, Móra d’Ebre, Deltebre i Reus.

Per formalitzar la inscripció al sopar es pot formalitzar mitjançant aquestes dues opcions:
 
1.-Fent l’ingrés al número de compte ES38-2100-3510-7622-0019-6217 indicant el nom i cognoms

2.-Trucant al telèfon de la lliga, el 977 232424, on s’atendrà la corresponent reserva. El preu del sopar és de 45 euros per persona i les taules completes poden ser de 8 persones.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: