Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Torreforta comença a omplir-se de pictogrames

L'associació Todos en Azul ha repartit plaques pel barri tarragoní per facilitar la identificació de llocs públics i comerços a les persones amb Trastorn de l'espectre autista (TEA)

Membres de Todos En Azul han repartit pictogrames pel barri de Torreforta. La consellera de Comerç de Tarragona, Mary López, -a l'esquerra- i la presidenta de l'AV del Pilar i Eixample, Cristina Berrio, -al seu costat- s'han unit a la convocatòria Membres de Todos En Azul han repartit pictogrames pel barri de Torreforta. La consellera de Comerç de Tarragona, Mary López, -a l'esquerra- i la presidenta de l'AV del Pilar i Eixample, Cristina Berrio, -al seu costat- s'han unit a la convocatòria JOSEP CARTANYÀ
Salut Redacció Infocamp
Dimecres, 25 Setembre 2019 21:43

'Entén la teva ciutat amb pictogrames' és el nom d'una iniciativa impulsada per l'associació Todos En Azul, que va néixer a Torreforta per tal de facilitar la comunicació per a persones amb Trastorn de l'espectre autista (TEA) amb pictogrames. Aquest dimecres a la tarda, un grup de vountàries i voluntaris han repartit pictogrames pel barri tarragoní amb l'objectiu de facilitar la identificació de llocs públics i establiments per a aquestes persones que ja es comuniquen en el seu ambient familiar i escolar d'aquesta manera. A la convocatòria d'avui s'hi han afegit persones d'altres indrets de la ciutat, com la consellera de Comerç i Esports de Tarragona, Mary López, vinculada al barri de La Floresta, o la presidenta de l'AV El Pilar i Eixample, Cristina Berrio, entre altres.

La importància dels pictogrames

El TEA és un trastorn en el llenguatge i en la capacitat d'entendre el món. Les persones amb aquesta problemàtica solen tenir un processament sensorial per un únic sentit, i és per això que els costa ordenar els diferents estímuls que li arriben.

I en què els ajuda els pictogrames ? Aquestes plaques són un element clau en la comunicació perquè són imatges senzilles i concretes que els transmeten de forma directa allò que passarà. A més, es pretén que aquests pictogrames sigui una altra forma de comunicació, també útil per a escoles encara que no treballin amb aquestes dinàmiques fins i tot per al turisme que no coneixin ni el català ni el castellà.

En una primera fase es va donar a conèixer el projecte a entitats tant públiques com privades. Ara ha arribat el moment de fer realitat aquesta iniciativa. L'objectiu per a aquesta segona fase és la de col·locar durant aquesta setmana uns 160 pictogrames als barris de Ponent. I a continuació anar implantant el projecte en altres barris i al centre de la ciutat de Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: