Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Denuncien que un 11% dels llits hospitalaris de la demarcació estan tancats aquest estiu

Joan XXIII ha perdut 100 llits i 200 treballadors en deu anys, segons el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública

Membres de la plataforma, durant una concentració, avui, a les portes de l'Hospital Joan XXIII Membres de la plataforma, durant una concentració, avui, a les portes de l'Hospital Joan XXIII ELOI TOST / ACN
Salut ACN
Dimarts, 13 Agost 2019 14:30

El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona ha afirmat que aquest estiu s’han tancat un 11% dels llits dels hospitals del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Del total de 1.263 places hospitalàries, 136 s’han clausurat, segons les dades que han facilitat aquest dimarts. Els membres de la plataforma han comentat que són menys que altres anys però han contradit algunes veus oficials que asseguren que a l’estiu hi ha menys activitat mèdica. “No hi ha cap estudi que demostri que la població no emmalalteix a l’estiu”, ha apuntat Marisa Cañón, membre del Grup. A més, han recordat que moltes poblacions costaneres poden arribar a triplicar la població en època estival a causa del turisme, motiu pel qual encara entenen menys que es redueixi la capacitat assistencial. Ho han atribuït únicament a la voluntat del Departament de Salut de rebaixar costos.

En el cas de Joan XXIII, han apuntat que en els darrers deu anys s’han perdut 100 llits i 200 treballadors. Tot plegat comporta una massificació a la zona d’urgències, que acaba afectant altres unitats, com laboratori, banc de sang o radiologia, ha comentat Montse Sans, una altra integrant de la plataforma. Sans ha assegurat que és fals que no hi hagi professionals al sector. “Amb bones condicions i prohibint els dobles sous per treballar en altres llocs, s’acabaria el problema”, ha indicat.

El Grup de Treball ha denunciat també que aquest estiu, al centre hospitalari tarragoní s’ha reduït l’activitat quirúrgica. En concret, segons les dades que han facilitat, la Cirurgia Major Ambulatòria està tancada a l’agost i també hi ha un quiròfan clausurat. Les dades les han exposat després d'una nova concentració a les portes de l'hospital Joan XXIII, en la qual hi han assistit una vintena de persones.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: