Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El servei de suport a la lactància materna de les farmàcies rep una valoració molt positiva

Un total de 22 farmàcies de la demarcació formen part del programa ‘Alletafarma’ oferint suport a més de 15 poblacions del territori

Un total de 22 farmàcies de la demarcació de Tarragona formen part del programa ‘Alletafarma’ oferint suport a més de 15 poblacions Un total de 22 farmàcies de la demarcació de Tarragona formen part del programa ‘Alletafarma’ oferint suport a més de 15 poblacions CORREU FARMACÈUTIC
Salut Redacció Infocamp
Dilluns, 05 Agost 2019 08:49

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT), a través del Grup de Treball (GdT) ‘Lactància materna: formació, promoció i suport des de la farmàcia’, valora satisfactòriament el primer any d’Alletafarma, el servei de salut sobre l’alletament matern que s’ofereix a 22 farmàcies de la demarcació de Tarragona.

Aquesta iniciativa, que va iniciar-se just fa un any en el marc de la Setmana Mundial de la Lactància Materna, es desenvolupa en 15 poblacions diferents del territori. Així, les farmàcies que col·laboren aconsellant, orientant i informant, estan identificades com un punt de referència en relació a l’alletament matern.

Tània Piqué, vocal d’Oficina de Farmàcia del COFT i membre del GdT Lactància Materna, expressa que “des del COFT ens sentim molt satisfets d'Alletafarma, un projecte multidisciplinari, que està actiu i en constant formació per ajudar i donar suport a les mares que ens demanen consell a les nostres farmàcies”. En aquest sentit, el programa facilita que els farmacèutics puguin donar resposta als dubtes de moltes lactants que acudeixen a la farmàcia a demanar consell, gràcies a la formació que han rebut per part de pediatres i llevadores. A més, en els casos que es considera necessari, els farmacèutics deriven les consultes i els casos a aquests especialistes.

Per la seva part, Roser Olivella, farmacèutica i membre del Grup de Treball Lactància Materna del COFT, posa en relleu la proximitat d'aquest servei “a peu de carrer” i destaca que, “com a professionals sanitaris, la promoció i la protecció de la lactància materna és una prioritat”. Una altra de les farmacèutiques membre d'aquest GdT, Mireia Curto, manifesta que “volem acompanyar a les mares durant l’etapa d’alletament perquè no se sentin soles en cap moment. Des de la farmàcia farem el possible per ajudar-les en aquest període tan entranyable aconsellant-les de la manera més apropiada en cada cas”. De fet, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana la lactància materna com a alimentació exclusiva durant els sis primers mesos de vida del nadó.

Entre els temes més consultats durant el període d’alletament es troben la interacció entre medicaments i lactància, l’agafament al pit, la pujada de la llet, crisi o brot de creixement, mastitis, entre altres.

Alhora, amb la finalitat d’oferir un servei d’orientació uniforme, tots els farmacèutics que formen part d’aquest projecte han realitzat una completa formació teòrica i pràctica per part de llevadores i metges. En aquest sentit, Sílvia Moyano, farmacèutica i també membre del GdT, coincideix que “des d’Alletafarma es contribueix amb molta il·lusió i dedicació perquè les mares lactants rebin un assessorament proper i de qualitat”.

Els establiments que ofereixen el servei d'Alletafarma estan ubicats a Banyeres del Penedès, Calafell, Constantí, Cunit, El Vendrell, Els Pallaresos, l’Ametlla de Mar, Reus (3), Riudecols, Santa Bàrbara, Solivella, Tarragona (5), Tortosa (2), Valls i Vila-seca.

Donada la importància de sensibilitzar la població sobre els beneficis de la lactància materna, el COFT també va participar al mes d’abril amb una carpa informativa a Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: