Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona acull la inauguració de la campanya d’estiu de donació de sang

Tindrà lloc aquest divendres, 12 de juliol, de les 10 h a les 13 h i de les 17 h a les 21 h, a la Rambla Nova

Tres donants de sang a l'hospital Joan XXIII de Tarragona Tres donants de sang a l'hospital Joan XXIII de Tarragona ROGER SEGURA / ACN
Salut Redacció Infocamp
Dijous, 11 Juliol 2019 17:02

Tarragona acollirà, aquest divendres 12 de juliol, la inauguració de la campanya de donació d’estiu del Banc de Sang i Teixits per fomentar les donacions de sang abans de marxar de vacances o durant els dies festius. La Rambla Nova, a l’altura del Col·legi Santa Teresa de Jesús, serà l’epicentre d’una gran festa de la donació, de 10 h a 13 h i de 17 h a 21 h, on es podrà fer donació de sang i gaudir d’activitats per a tots els públics. A més, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, participarà a la jornada a les 12:15 h del migdia.

Durant la campanya de divendres, a més de poder donar sang, els assistents comptaran amb diverses activitats relacionades amb la campanya d’estiu. La música serà present sempre a la festa, i els donants podran escoltar-la en auriculars durant la seva donació. Una altra activitat destacada serà el taller de GIFs on tothom podrà fer-se el seu propi GIF de la donació de sang per a compartir a les xarxes socials o a Whatsapp. Un segon taller permetrà als participants planxar un transfer de la campanya a la seva roba o a qualsevol complement que vulguin.

Aquest estiu, #GIFvida

De fet, la campanya d’estiu té com a protagonistes els professionals del Banc de Sang. L'Ernest, la Laura i la Lorena, infermers i biòloga, són la imatge del cartell de la campanya d'estiu d'enguany. Tant ells com l'equip del Laboratori d'Elaboració de Components Sanguinis, persones d'Atenció al Donant o part de l'equip de comunicació i promoció s'han convertit en la imatge d'uns divertits GIFs animats que serviran per agraïr el gest dels donants, i fer-los somriure. Els GIFs ja es poden buscar a Instagram, Twitter, Facebook i Whatsapp amb la cerca ‘donarsang’ i també es poden veure al canal de Giphy del Banc de Sang.

Igualment, a partir del 15 de juliol, tothom que doni sang a qualsevol dels hospitals amb banc de sang o a les unitats mòbils tindrà l’oportunitat de fer-se un GIF de la donació per a compartir amb els seus contactes via Whatsapp o xarxes socials. A més, tots els donants de l’estiu també rebran un adhesiu amb la imatge de la campanya ‘Aquest estiu anima’t a donar sang’.

Baixada de donacions

El Banc de Sang calcula que fins a finals d’agost, el hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions de sang per atendre tots els malalts i accidentats. Per això, es fa una crida per conscienciar sobre aquest fet i fomentar la particpació a les campanyes de donació organitzades arreu de Catalunya.

Però, a l’estiu les donacions baixen al voltant d’un 30% respecte la resta de l’any. Enguany, a més, l’onada de calor que va començar la darrera setmana de juny ha fet minvar les donacions abans de l’habitual. Per garantir que tots els malalts tindran la sang necessària per als tractaments, s’han programat 60 campanyes cada setmana. També estaran obertes les sales de donacions als hospitals de referència per assolir les 35.000 donacions necessàries. A més, hi ha previstes 500 donacions només de plaquetes, per tal de garantir que es mantenen tots els tractaments que necessiten aquest component sanguini, molt necessari, entre d’altres, pels malalts de càncer.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: