Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Centre de Dia Marinada de Roda de Berà necessita un desfibril·lador

El centre de dia per a la gent gran demana la col·laboració ciutadana per aconseguir finançar l'adquisició de l'aparell

Imatge d'arxiu d'un desfibril·lador a l'interior d'un equipament públic Imatge d'arxiu d'un desfibril·lador a l'interior d'un equipament públic ARXIU / INFOCAMP
Salut Redacció Infocamp
Dimecres, 19 Juny 2019 18:35

El Centre de Dia Marinada necessita un desfibril·lador. Clar i català. Aquesta és la crida a la col·laboració ciutadana feta pel centre de dia per a la gent gran ubicat a Roda de Berà per aconseguir un aparell necessari per als usuaris d'aquest centre. 

De moment, han obert aquest enllaç de crowdfinding pel desfibril·lador, amb l'objectiu de reunir els aproximadament 1.500 euros que costa l'adquisició de l'aparell. L'altra opció és el mecenatge d'una institució, empresa o persona que es faci càrrec del desfibril·lador.

Un "salva vides" fàcil d'utilitzar

Un desfibril·lador és un aparell molt fàcil d’utilitzar que pot salvar la vida d'una persona ja que pot contrarestar la majoria de les aturades cardiorespiratòries. Des del Centre de Dia Marinada recorden que "la mort sobtada es cobra milers de vides a tot el món i els desfibril·ladors són la manera més ràpida i eficaç d’evitar-ho". S’estima que a l'Estat espanyol es produeixen 30.000 defuncions a l’any que tenen com a causa principal la parada cardiorrespiratòria. Encara així, l'Estat segueix a la cua d’Europa.

L'aparell actua donant una descàrrega elèctrica per tal que el cor, que ha deixat de bombar sang, torni a bategar normalment. Els desfibril·ladors són fiables al 100%, només donaran una descàrrega si el pacient ho necessita.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: