Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Diputació de Tarragona impulsa una campanya de prevenció del mosquit tigre a les escoles

El programa ‘El mosquit tigre a ratlla’ inclou diversos recursos educatius dirigits a informar i sensibilitzar els alumnes de primària sobre aquesta espècie invasora

Imatge d'un mosquit tigre Imatge d'un mosquit tigre CEDIDA
Salut Redacció Infocamp
Dimecres, 22 Mai 2019 17:14

La Diputació de Tarragona ha engegat, aquest mes de maig, una nova campanya de prevenció i control del mosquit tigre dirigida principalment a les escoles. Es tracta del programa ‘El mosquit tigre a ratlla’ i té com a objectiu informar i sensibilitzar la població en edat escolar sobre la presència i els riscos associats a aquest insecte.

A través de la Unitat de Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria Municipal i Territori, la Diputació ha elaborat diferents recursos educatius pensats per a informar i conscienciar l'alumnat de primària. En aquest sentit, s'ha dissenyat un joc online, que es pot consultar a través d’aquest enllaç, i un material didàctic per a alumnes i professors amb continguts teòrics i pràctics relacionats amb la gestió i control del mosquit tigre.

Reduir la densitat del mosquit, minimitzar les molèsties produïdes a la població i prevenir el risc que aquest insecte actuï com a vector de malalties són els principals objectius d'aquesta campanya de sensibilització. Els recursos per a la prevenció i control d'aquesta espècie invasora es poden consultar al web del programa. El web, dirigit als ajuntaments, a les escoles i a la ciutadania en general, permet descarregar material informatiu, com ara tríptics i cartells, per conscienciar la ciutadania.

El mosquit tigre, estès a 98 municipis de la demarcació

El mosquit tigre és una espècie invasora procedent d'Àsia que s'ha estès per un total de 98 municipis de la demarcació. Aquest insecte es desenvolupa en multitud de zones que contenen aigua derivada de la presència humana, fet que li permet estar plenament adaptat al medi atròpic. La millor forma de combatre'l és no deixar-lo criar, per això cal evitar les acumulacions d'aigua.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: