Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Consumir productes làctics redueix el risc de patir alteracions metabòliques associades a l'obesitat abdominal

Investigadors de la Unitat de Nutrició Humana de la URV analitzen prop de tres mil articles científics

L'equip investigador de la Unitat de Nutrició Humana de la URV. D'esquerra a dreta,Jordi Salas-Salvadó, Nerea Becerra, Guillermo Mena i Nancy Babio L'equip investigador de la Unitat de Nutrició Humana de la URV. D'esquerra a dreta,Jordi Salas-Salvadó, Nerea Becerra, Guillermo Mena i Nancy Babio URV
Salut ACN
Dimecres, 22 Mai 2019 16:55

Consumir productes làctics -llet, iogurts i formatge- té beneficis "cardio-saludables". Ho evidencia l'anàlisi de prop de tres mil articles científics observacionals que han fet investigadors de la Unitat de Nutrició Humana de la Universitat Rovira i Virgili (URV). La revisió dels estudis posa de manifest que consumir làctics redueix el risc de patir malalties del cor i diabetis perquè s'associa amb una menor incidència del síndrome metabòlic relacionat amb l'obesitat abdominal. Els efectes positius es donen sobretot si els làctics consumits eren baixos en greix. El consum d'un iogurt al dia s'associa amb un 23% menys de risc de patir alteracions metabòliques i el consum de làctics sencers no s'associa amb el risc de patir la malaltia.

L'objectiu de la revisió era valorar si el consum dels diferents tipus de producte làctics s'associen amb el síndrome metabòlic, una agrupació de factors de risc cardiovasculars (obesitat abdominal, pressió arterial elevada, augment de sucre a la sang, colesterol HDL baix i nivells elevats de triglicèrids en sang) que es relacionen amb un risc més alt de patir malalties del cor i diabetis. Durant els anàlisis estadístics es va fer un anàlisi de dosi-resposta per comprovar si a més consum hi ha més protecció.

L'equip investigador de la Unitat de Nutrició Humana està format per Jordi Salas Salvadó, Nerea Becerra, Guillermo Mena i Nancy Babio. L'estudi s'ha publicat a la revista científica Advances in Nutrition.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: