Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Carpa informativa sobre la lactància materna a Tarragona

S’instal·larà aquest dimecres 10 d’abril al carrer Colom, al lateral del Mercat Central

Imatge d'arxiu d'una mare donant el pit Imatge d'arxiu d'una mare donant el pit ARXIU
Salut Redacció Infocamp
Dimarts, 09 abril 2019 09:47

En el marc del mes de la salut de l’Ajuntament de Tarragona, demà dimecres 10 d’abril, s’instal·larà una carpa informativa per donar consell sobre la lactància materna i els seus beneficis. S’ubicarà al carrer Colom, al costat del Mercat Central, i es podrà visitar de 10 a 18h, sense necessitat d’inscripció prèvia.

L’objectiu d’aquesta iniciativa social és conscienciar a la població de la importància de la lactància materna i poder resoldre els dubtes que es puguin tenir al seu voltant. Per això, la carpa comptarà amb la presència de personal especialitzat que assessorarà, diagnosticarà i solucionarà els dubtes a tothom interessat.

El projecte ha estat organitzat pel Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT); Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) Tarragona de l’Institut Català de la Salut (ICS); Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla; el Centre d’Atenció Pediàtrica Rambla Nova de l’ICS; el Banc de llet materna del Banc de Sang i Teixits i l’Ajuntament de Tarragona.

Gemma March, llevadora i coordinadora de l’ASSIR del Camp de Tarragona de l’ICS, assegura que “promoure l’alletament matern és invertir en salut”. Com també declara Sònia Argilés, promotora de la lactància materna de l’ASSIR de l’ICS, que assenyala que “donar el pit comporta un impacte molt positiu per la mare i el nadó i, a més, beneficia el nostre planeta, atès que és la via d’alimentació més sostenible”.

Segons els professionals, un dels principals problemes és el desconeixement sobre els beneficis de la lactància materna, com la protecció del càncer d’ovaris, de mama i l’osteoporosi. En el cas del nadó, ajuda a la prevenció del càncer infantil, de l’asma i redueix al·lèrgies, entre altres. Per aquest motiu, Gemma March, de l’ASSIR de l’ICS, opina que “és necessari que fem pedagogia, ja que la mateixa societat desconeix els beneficis de l’alletament matern”.

Maria Teresa Subirats, portaveu d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) de la Xarxa Santa Tecla, també reivindica més conscienciació. “Cal que hi confiïn, plenament”, perquè han de tenir en compte que “no només alimenten el seu nadó, sinó que també afavoreixen el vincle afectiu entre elles i els bebès, i, això, és molt important”.

Maria Núria Vilanova, del Banc de llet materna del Banc de Sang i Teixits, explica que “la llet materna és molt beneficiosa pels bebès prematurs o acabats de néixer que la necessitin per prescripció mèdica”. Segons Vilanova, “de vegades, hi ha nadons que no poden ser alimentats per la seva pròpia mare i és aleshores quan el banc de llet materna hi juga un paper fonamental”.

El president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT), Joaquim Nolla, manifesta que la seva voluntat és “posar en coneixement de la població els medicaments compatibles amb la lactància materna”. I recorda que “sempre que hi hagi dubtes, es pot consultar a una farmàcia”.

En la mateixa línia, Tània Piqué, vocal d’Oficina de Farmàcia del COFT, assegura que “des del grup de treball de lactància materna treballem conjuntament amb altres professionals de la salut per crear fitxes informatives sobre l’alletament matern, per facilitar que les farmàcies puguin donar consells bàsics davant de possibles dubtes o poder derivar els casos, quan sigui necessari, a les llevadores”.

‘Alletafarma’

L’agost de 2018, el grup de treball de lactància materna del Col·legi de Farmacèutics de Tarragona, va posar en marxa el projecte ‘Alletafarma’, amb l’objectiu de promocionar i protegir la lactància materna des de la farmàcia comunitària. Actualment, aquest servei s’ofereix a 22 farmàcies de la província de Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: