Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls fa una crida a la ciutadania perquè cedeixi recursos tècnics de salut que no utilitzi

L'Ajuntament vol ampliar el material disponible al Banc de Recursos com ara cadires de rodes, cadires de dutxes, crosses o caminadors, entre altres

El regidor de Benestar Social, Jordi Cartanyà, en primer terme, amb el president de l'Associació Egueiro, Jaume Vilanova, i la directora de la Residència Montserrat Cuadrada, Cristina Ardanuy, al Banc de Recursos El regidor de Benestar Social, Jordi Cartanyà, en primer terme, amb el president de l'Associació Egueiro, Jaume Vilanova, i la directora de la Residència Montserrat Cuadrada, Cristina Ardanuy, al Banc de Recursos JOSEP CARTANYÀ
Salut Josep Cartanyà
Dimarts, 19 Març 2019 18:49

El Banc de Recursos Tècnics de Salut de Valls, creat l'any passat, disposa d'uns 60 elements que es troben a disposició d'aquelles persones que ho necessitin per tal de millorar la seva autonomia i la seva qualitat de vida i evitar una despesa temporal difícil d'afrontar per a moltes famílies. Es tracta d'un servei gestionat per la Fundació Vilaniu, amb la coordinació de la regidoria de Benestar Social, que ara fa un pas més amb una campanya  on es fa una crida als vallencs i vallenques que tinguin a casa material adaptat de salut que hagin utilitzat en el passat, i que ja no utilitzin, perquè el portin al Banc de Recursos: "En molts racons de moltes cases hi ha material que no es fa servir i que podria tenir un ús per a molts ciutadans", ha dit Jordi Cartanyà, regidor de Benestar Social.

Les persones que necessitin material poden pasar a recollir-lo al mateix Banc de Recursos. L'Associació Egueiro, que també s'encarrega de reparar el material per al seu ús i es fa càrrec del trasllat al domicili de l'usuari, en cas que la persona sol·licitant no pugui passar a recollir-lo.

Durant el primer any de funcionament, el Banc de Recursos Tècnics de Salut  ha realitzat prop de 60 cessions de material ortopèdic com cadires de rodes, crosses, caminadors, cadires de dutxa i lavabo -que són els elements més demanats-, llits articulats, grues, elevadors de WC, baranes abatibles o matalassos anti-escares, entre altres. Cada any, l'Ajuntament de Valls complementa les donacions dels ciutadans amb la compra del material que no acostuma a aportar la gent, especialment llits articulats i grues. Avui dia la meitat dels recursos es troben distribuïts i, fins i tot, hi ha llistes d'espera d'algun recurs sol·licitat. 

Per aquest motiu, aquesta crida obeeix al fet que a Valls hi ha prop de 1.800 persones amb dependència que, en un moment donat, poden requerir material. 

          Dues grues al Banc de Recursos Tècnics de Salut de Valls: 

Banc recursos tècnics salut

Què cal fer per cedir material?

Els ciutadans que comptin amb aquest tipus de material i no el necessitin poden donar-lo, el poden posar-lo a disposició del Banc de Recursos Tècnics per tal que el puguin utilitzar els usuaris del servei. Les donacions són importants per tal de donar una segona vida útil a aquells materials ortopèdics que ja no es fan servir i incrementar el nombre de materials disponibles.

D’aquesta manera, els ciutadans interessats a donar material que ja no utilitzin per tal que altres usuaris puguin fer-los servir, poden d’adreçar-se a la Residència Montserrat Cuadrada (Costa Portal Nou, 5) de 9 a 13 hores i de 15 a 19 hores o trucar al 977 609 617. Tanmateix, s’ofereix un servei de recollida de material al domicili.

La campanya ha comptat amb el suport d'un fulletó informatiu i d'un vídeo de difusió del projecte que podeu visionar a aquest enllaç.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: