Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant constitueix la seva Taula de Salut Comunitària

En aquesta participaran tècnics municipals, així com els mateixos veïns del municipi

La taula de ciutadans reunida en el marc de la Taula de Salut Comunitària de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant La taula de ciutadans reunida en el marc de la Taula de Salut Comunitària de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant CEDIDA
Salut Redacció Infocamp
Dimecres, 20 Febrer 2019 18:36

La Taula de Salut Comunitària de Vandellòs i l’hospitalet de l’Infant ja s’ha constituït gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament del municipi i l’Àrea Bàsica de Salut (ABS). L’ens es va crear oficialment aquest passat dimarts, 19 de febrer, com un espai de trobada i de debat de professionals del sector, de tècnics municipals, d’entitats locals i de veïns interessats en aquest àmbit. Tots els actors implicats es reuniran per abordar les necessitats existents i per plantejar accions de millora de la salut i el benestar de la població des de diferents vessants.

La regidora de Salut, Celia Ruiz, i la representant de l’ABS , Esther Morales,coordinaran les dues subtaules que es van constituir: la taula de tècnics municipals i la taula ciutadana. La primera, integrada per tècnics municipals de tots els departaments del consistori, valorarà quines polítiques es podran implementar tenint en compte els recursos i les competències municipals i també farà un seguiment de les propostes d’acció. La taula ciutadana, en canvi, posarà de manifest els problemes i necessitats existents al municipi en matèria de salut.

“Ambdues taules es convocaran amb una periodicitat trimestral, aproximadament, i es nodriran mútuament”, explica Ruiza. “En aquest projecte, la col•laboració i la coresponsabilitat són factors clau, perquè es tracta de sumar sinergies, recursos i programes per assolir un major grau de penetració en la promoció de la salut », afegeix la regidora de Salut. Tal com precisa Ruiz, “l’objectiu és incidir sobre els condicionants socioeconòmics, culturals i ambientals, no sobre la salut pròpiament dita, que és competència de la Generalitat de Catalunya”. L’educació, l’atur, l’aigua i el sanejament, l’habitatge, les condicions de treball, les barreres arquitectòniques, etc., són alguns exemples de determinants de la salut.

Estudi previ

Per identificar aquests determinants que influeixen en la salut i en la percepció d’aquesta, la regidoria de Salut va encarregar al gabinet d’investigació sociològica i de mercats Ceres una consulta ciutadana sobre la salut al municipi. El passat 5 de febrer es van presentar els resultats de l’enquesta, els quals serviran de base per a la redacció i implementació de polítiques per part de l’Ajuntament. Aquesta diagnosi de l’estat de salut i la qualitat de vida de la població de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant es pot consultar en el web municipal.

La Taula continua oberta a la participació ciutadana. Si alguna persona vol formar-ne part, encara pot incorporar-s’hi. Per fer-ho, s’ha d’adreçar a la regidoria de Salut, ubicada a la Casa de Cultura Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: