Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les farmàcies de la demarcació inicien dissabte el nou sistema contra els medicaments falsificats

Amb aquest sistema es reforça la seguretat dels pacients garantint que el medicament dispensat és el mateix que ha sortit de fàbrica i que no ha estat manipulat

Farmàcia de Valls Farmàcia de Valls ARXIU / INFOCAMP
Salut Redacció Infocamp
Divendres, 08 Febrer 2019 20:17

Aquset dissabte dia 9 de febrer, les 337 farmàcies de la demarcació de Tarragona inicien el nou Sistema Espanyol de Verificació de Medicaments (SEVeM), normativa europea aprovada amb la finalitat d'evitar l'entrada de medicaments falsificats. 

Aquest sistema consisteix en la incorporació en l'envàs dels medicaments de dos dispositius de seguretat: un identificador únic o codi bidimensional Datamatrix que identifica individualment l'envàs i un dispositiu contra manipulacions en l'embalatge exterior, que pot ser un segell o un precinte que permeti verificar visualment si l'envàs del medicament ha estat manipulat o no. Aquests dispositius de seguretat presents en l'envàs dels medicaments hauran de ser verificats i autenticats a l'oficina de farmàcia per part del professional farmacèutic en el moment de la dispensació. Per a això, el farmacèutic escanejarà el codi de cada envàs i es connectarà al repositori nacional, que estarà sincronitzat amb la plataforma europea, per confirmar que el producte que arriba al pacient és el mateix que va sortir de la planta de producció farmacèutica.

“És cert que per a les farmàcies espanyoles l'amenaça de la falsificació de medicaments no suposa un problema real gràcies a les garanties de l'actual model de farmàcia. Tot i això, amb l'entrada en vigor del SEVeM, donem resposta de forma conjunta a aquesta amenaça a Europa, la qual no entén de fronteres, i reforcem encara més els alts nivells de seguretat dels que ja disposem les farmàcies del nostre país”, explica Joaquim Nolla Solé, president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT).

Així mateix, Nolla ha agraït tota la feina feta de manera conjunta, i a tots els nivells, per dur a terme i implantar aquest complex projecte tecnològic en totes les farmàcies de la demarcació.“Estem molt satisfets de l’acollida rebuda per les oficines de farmàcia de la província de Tarragona i valorem enormement l’esforç que han fet per adaptar-se ràpidament a la nova normativa europea”, afegeix el president del COFT.

D’altra banda, “aquest sistema de verificació, també obrirà la porta a multitud d'oportunitats futures que aportaran valor afegit a la cadena de subministrament i a l'ús racional del medicament”, conclou Nolla.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: