Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

infocamp baner municipals 26m 2

La Plataforma per una sanitat pública de qualitat demana la creació d’una unitat per a persones ostomitzades a Tarragona

L'entitat va reunir-se ahir amb el gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, qui va informar de l’obertura d’una segona unitat d’hemodinàmica i la sincronització dels serveis d’oncologia a la demarcació

Imatge durant la reunió entre la Comissió de Salut i Ramon Descarrega, gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona Imatge durant la reunió entre la Comissió de Salut i Ramon Descarrega, gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona COORDINADORA D'ENTITATS DE TARRAGONA
Salut Redacció Infocamp
Dimarts, 29 Gener 2019 12:17

La Comissió de Salut de la Plataforma per una sanitat pública de qualitat a Tarragona s’ha reunit aquest dilluns amb Ramon Descarrega, gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona. La segona trobada ha servit per fer un repàs a tot el que s’ha aconseguit i no des de la celebració de la primera reunió, i també s’han posat sobre la taula l’acompliment de nous punts.

Descarrega ha fet oficial durant la reunió l’operativitat de la segona unitat d’hemodinàmica, i la rebaixa de les llistes d’esperes del CAP de La Granja. També ha informat que s’han comprat diverses ambulàncies, evitant així que els pacients de diàlisi hagin d’anar a l’hospital en taxi; i que enguany s’obrirà un Centre d’Urgències d’Atenció Primària al costat del CAP Tarraco. Així mateix, ha dit que ja existeix un projecte definitiu per al nou Hospital Joan XXIII. I finalment ha explicat que s’ha posat en marxa un programa pioner per sincronitzar tots els serveis d’oncologia a la demarcació de Tarragona, amb metges que operaran a tots els hospitals.

Per altra banda, la Comissió ha volgut demanar la creació d’una unitat especial per a persones ostomitzades, un servei inexistent a la demarcació. Els ostomitzats són aquells que conviuen amb una bossa d’ostomia que recull els residus provinents de la bufeta, el còlon o l’ili. A Catalunya hí ha més de 10.000 persones ostomitzades.

El portaveu de la Plataforma, Ángel Juárez, ha manifestat que “avui hem fet una nova petició com és la creació d’una unitat d’ostomia, que sens dubte seria una gran noticia per a molta gent. Sembla ser que la idea els hi ha agradat, així que tant de bo es pugui realitzar”.

Publicitat