Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

infocamp baner municipals 26m 2

Reus posa en marxa un nou model del Servei de Teleassistència

Aquest serà més personalitzat i amb més terminals disponibles, un total de 182

Imatge durant l'acte de presentació del nou model de Teleassistència Imatge durant l'acte de presentació del nou model de Teleassistència AJUNTAMENT DE REUS
Salut Redacció Infocamp
Dijous, 24 Gener 2019 18:18

La Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus ha posat en funcionament un nou model del Servei de Teleassistència Domiciliària, que gestiona l’empresa Tunstall Televida des de l’any 2013, que suposa un augment de 182 terminals i una atenció més personalitzada.

Aquestes millores no impliquen un canvi en el preu, ja que aquest es mantindrà perquè l’usuari pugui gaudir dels nous serveis. L’any 2018 s’ha tancat amb 1.800 usuaris del servei, un increment del 6,76%. L’objectiu d’enguany és arribar a les 2.000 persones ateses.

L’Ajuntament de Reus ha incrementat el pressupost destinat a aquest servei arribant als 253.000€. L’augment pressupostari juntament amb la rebaixa dels preus dels aparells, a un preu de 13,20€, fa que el servei pugui arribar a més usuaris.

A més dels majors de 65 anys també se’n poden beneficiar persones joves que ho necessiten i persones cuidadores de persones dependents.

L’Ajuntament de Reus i Tunstall Televida han aconseguit que el servei de Teleassistència sigui un dels més valorats per part de la gent gran, que el consideren un servei essencial per a la seva permanència a la llar, així com per a la seva tranquil•litat i la de les seves famílies.

Publicitat