Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls atreu diversos projectes per millorar la salut comunitària

El grup de Salut Comunitària de Valls realitzarà l'Escola de Persones Cuidadores i els tallers 'Diabetis, una malaltia controlada per tu'

Presentació de l'inici de l'Escola de Persones Cuidadores i dels tallers per la diabetis Presentació de l'inici de l'Escola de Persones Cuidadores i dels tallers per la diabetis LAIA MOLNÉ
Salut Laia Molné
Dimecres, 12 Desembre 2018 19:27

L'Ajuntament de Vals, conjuntament amb diverses entitats i el grup de Salut Comunitària de Valls recuperen, després de l'èxit i la bona participació de l'edició anterior, un nou curs de l'Escola de Persones Cuidadores i nous tallers de 'Diabetis, una malaltia controlada per tu'. El projecte s’impulsa com a iniciativa municipal fruit del treball en xarxa dels diferents agents, tenint en compte l’augment de l’envelliment de la població i del nombre de persones amb dependència, així com el gran nombre de persones que pateixen Diabetis.

L'Escola de Persones Cuidadores

L’Escola de Persones Cuidadores té com a objectiu proporcionar d’una banda les habilitats necessàries a la persona cuidadora per millorar la qualitat de vida de la persona dependent i, a la vegada, posar al seu abast les eines per viure positivament l’experiència de cuidar. Les sessions, que comencen el 21 de gener i s'allargaran fins al maig, són de dues hores setmanals i es duran a terme al Centre d’Assistència Primària Valls Urbà – Dr. Sarró, els dilluns a la tarda, en concret, de les 15:15h a les 17:15h.

Durant el curs, els participants podran adquirir coneixements sobre la mobilització dels malalts, suport psicosocial, informació de recursos socials i sanitaris disponibles, així com aspectes legals de l’atenció al malalt dependent. Aquesta formació va a càrrec de professionals experts en l’àmbit sanitari, terapeutes ocupacionals, psicòlegs i treballadors socials. En aquest sentit, l’Escola es converteix en un espai de trobada i de formació on s’aporten les eines necessàries perquè el cuidador pugui desenvolupar la seva tasca de cura diària i, al mateix temps, trobar suport, compartir experiències i rebre assessorament. Francisca Bonet, assistent als cussos realitzats durant l'any anterior, assegura que aquesta experiència “ajuda a trobar gent en situacions similars i a fer la tasca més lleugera”.

Tallers 'Diabetis, una malaltia controlada per tu'

Per altra banda, els tallers 'Diabetis, una malaltia controlada per tu' tenen com a objectiu millorar la salut i la qualitat de vida de les persones que pateixen diabetis donant eines per a fomentar estils de vida saludables i prevenir problemes de salut relacionats, entenent que l’educació constitueix la base fonamental del maneig de la diabetis. Es comptarà amb diverses sessions pràctiques sobre l'alimentació, el control de la diabetis, la medicació i l'activitat física.

Els dies 22 i 24 de gener tindran lloc les sessions informatives on s'explicarà l'objectiu i continguts dels tallers a càrrec de Marta Sanjuan, infermera del CAP, Carme Baldrich, infermera del Pius Hospital i altres professionals. Les sessions informatives es realitzaran a la Sala d'Actes de Vallsgenera (el dimarts 24 d'11 a 12 hores) i al Centre Cívic (el dijous 24 de 18 a 19 hores). Les inscripcions a aquests tallers es podran realitzar en les mateixes sessions, o dirigint-se al CAP Dr. Sarró (carrer Vallvera, 8) a partir de la setmana del 28 de gener de 2019.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: