Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reus commemora el Dia Mundial de la Sida amb activitats del 30 de novembre al 4 de desembre

El divendres 30 de novembre es farà la prova ràpida de la Sida en diverses farmàcies de la ciutat

Campanya de la Sida en una farmàcia de Reus Campanya de la Sida en una farmàcia de Reus CEDIDA
Salut Redacció Infocamp
Dijous, 29 Novembre 2018 10:29

La ciutat de Reus s’afegeix a les commemoracions del Dia Mundial de la Sida (que s’escau l’1 de desembre) amb l’organització de diferents activitats divulgatives i de conscienciació sobre aquesta malaltia, que es realitzaran des d’aquest divendres, 30 de novembre, fins al dia 4 de desembre. El lema d’enguany és “L’esforç conjunt cap a una resposta positiva” i, com cada any, la Regidoria de Salut s’adhereix a la commemoració.

L’objectiu principal d’aquests actes és implicar la societat en la resposta conjunta davant el virus del VIH. Aquest any fa 30 anys del primer diagnòstic de Sida al món i durant aquest temps s’ha avançat força en el camí de l’eradicació de l’epidèmia. 

La regidora de Salut, Noemí Llauradó, recorda que aquesta commemoració ofereix una oportunitat per donar a conèixer la situació i establir propostes de millora en la prevenció i en el tractament de la malaltia. En aquest sentit, i per fer més visible el compromís de la ciutat amb la lluita contra la Sida, del 30 de novembre al 4 de desembre diferents edificis de la ciutat es guarniran amb una composició de globus en forma de llaç vermell, que identifica la lluita mundial contra la SIDA.

Les activitats

Durant tota la jornada del divendres 30 de novembre, es farà la prova ràpida de la Sida, assessorament i informació en un entorn confidencial. La prova es farà, a un preu de 10 euros a: Farmàcia Bello, Farmàcia Brufau, Farmàcia Caelles, Farmàcia Maduell, Farmàcia Ornosa, Farmàcia Gispert i Farmàia Sans Benet) i ASSIR, al CAP Sant Pere, a càrrec de tècniques de Creu Roja (gratuïtament).

El mateix dia també hi haurà activitats dirigides als alumnes de 3r d’ESO del centres educatius de Reus, com l'obra de teatre 'Que si Vhida!!', a càrrec de la companyia de teatre Teatracció. Es tracta d’una representació teatral amb to humorístic que dona una visió del que representa la sida i les infeccions de transmissió sexual i la possibilitat infecció si no s’utilitza protecció. Es farà durant el matí a la Sala Santa Llúcia.

També s'impartiran tallers a l’aula sobre les malalties de transmissió sexual i VIH/sida i també amb sessions al Cicles Formatius de la branca sanitària de l’Institut Baix Camp, per part de professionals membres de la Comissió.

D'altra banda, el proper dilluns 3 de desembre, es presentarà la Comissió de Reus per a les infeccions de transmissió sexual. Tot seguit, coincidint amb l’Any de la Música Reus 2018, es farà una cercavila des de l’Ajuntament fins el Mercat Central interpretant peces de compositors o músics que van patir una malaltia de transmissió sexual, VIH/sida reconeguda. La cercavila anirà a càrrec de Garbuix duet i s'iniciarà a partir de les 10:30 h.

Finalment, el dimarts 4 de desembre, es farà una segona sessió per tornar a representar l'obra de teatre 'Que si ViHda!!', durant el matí, a la Sala Santa Llúcia. Entre les dues sessions de teatre està prevista l’assistència d’uns 650 joves.

Prevenció i detecció precoç

La prova del VIH/SIDA és una anàlisi de sang senzilla que detecta la presència d’anticossos contra el VIH dins l’organisme. Ha d’anar acompanyada d’una correcta informació (sobre la transmissió del VIH, com evitar-la i sobre les possibles repercussions de la infecció) i de suport emocional abans i després de la prova. Els resultats s’obtenen a la mitja hora de fer-se la prova. 

Els homes i les dones que han tingut relacions sexuals amb penetració sense preservatiu amb una o diverses parelles de les quals desconeixen si estaven infectades o no.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: