Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els infermers son partidaris d’incorporar mètodes alternatius

Actualment ja s’apliquen algunes tècniques als hospitals de Sant Joan de Reus, del Vendrell i l’ABS de Riudoms

En alguns hospitals com el del Vendrell, ja s'estan incorporant tècniques com l'aromateràpia durant els parts En alguns hospitals com el del Vendrell, ja s'estan incorporant tècniques com l'aromateràpia durant els parts CEDIDA /JORNAL DE HOJE
Salut Laia Molné
Divendres, 23 Novembre 2018 13:17

El Col·legi d’Infermeres i Infermers de Tarragona ha organitzat, per primera vegada al Camp de Tarragona, una Jornada d’Infermeria Integrativa, que pretenen aconseguir complementar amb medicina alternativa la feina diària dels infermers i infermeres dels hospitals de la zona. Actualment, el col·legi compta amb una Comissió de Teràpia Integrativa enfocada a organitzar tallers i xerrades sobre temes com l’aromateràpia, l’acupuntura o la reflexoteràpia.

Entre les conferències que han rebut els participants en la primera Jornada d’Infermeria Integrativa, destaca, per exemple, l’ús de l’aromateràpia a les sales de parts, una tècnica que ja s’utilitza en alguns centres de la zona com a l’Hospital del Vendrell. La llevadora Cintia de la Rosa assegura que les pacients queden contentes amb aquesta iniciativa i que “realment es noten millores a l’hora d’aconseguir certa relaxació en un moment tan complicat”.

Aquest no és l’únic cas a la zona, ja que per exemple a l’Àrea Bàsica de Salut de Riudoms s’apliquen tècniques d’acupuntura i a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus també s’utilitzen algunes tècniques alternatives, com la reflexoteràpia a urgències. En general, els ponents a la Jornada d’Infermeria Integrativa coincideixen en què aquests mètodes no s’utilitzen de manera substitutiva si no complementaria, tenint en compte, com a base, la formació en infermeria i prenent aquests mètodes com una ajuda extra per certs pacients.

Unes 60 persones han participat en els diversos tallers i xerrades organitzades pel Col•legi d’Infermers i Infermeres de Tarragona. D’aquesta manera, no només s’intenta donar a conèixer l’ús d’aquestes tècniques al territori sinó també demanar als professionals que registrin aquests casos per poder aconseguir una evidència científica que els recolzi.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: