Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona acull una reunió internacional per analitzar el Big Data en l’àmbit de la salut

El Servei de Medicina Intensiva de l’Hospital Joan XXIII organitza, del dijous 8 al diumenge 11 de novembre, el 'Datathon 2018' a Tarragona

Tarragona acull el 'Critical Care Data Analysis Summit' i 'Datathon 2018', la reunió internacional que analitza la utilització del Big Data en el món de la salut Tarragona acull el 'Critical Care Data Analysis Summit' i 'Datathon 2018', la reunió internacional que analitza la utilització del Big Data en el món de la salut CEDIDA
Salut Redacció Infocamp
Dimecres, 07 Novembre 2018 19:37

Els propers quatre dies, dijous 8, divendres 9, dissabte 10 i diumenge 11 de novembre, tindrà lloc a Tarragona el Critical Care Data Analysis Summit i Datathon 2018, la reunió a nivell internacional que analitza la utilització del Big Data en el món de la salut.

Coordinada pel Massachusetts Intstitute of Technology (MIT) i per Google Cloud, aquest any el Servei de Medicina Intensiva de l’Hospital Universitari Joan XXIII ha aconseguit portar a Tarragona una reunió que altres anys rebien capitals internacionals com Londres, Tokio o Madrid, per convertir Tarragona en el centre d’anàlisi de dades en salut de Catalunya.

La reunió es divideix en dues jornades de treball. La primera, dijous i divendres, és la cimera teòrica amb exposició i debat de casos, que tindrà lloc al Paranimf de la Universitat Rovira i Virgili (URV). En aquesta jornada es debatrà sobre la nova llei de protecció de dades, sobre la qualitat de les dades en l’àmbit de la salut i sobre la seguretat de les dades dels pacients.

La segona part, totalment pràctica, és el Datathon, que consisteix en una competició que compta amb diferents perfils professionals: metges, informàtics, matemàtics i físics, utilitzant tres grans bases de dades (MIMIC-III, e-ICU i HJ23) per respondre a una pregunta clínica. Aquesta part tindrà lloc al Seminari de Tarragona el dissabte i el diumenge.

Cap a una medicina més precisa i preventiva

La base de dades de l’HJ23 és l’única a Europa inclosa en la plataforma coordinada pel MIT. L’objectiu final de l’aplicació del Big Data en l’àmbit de la salut és poder generar algoritmes de predicció més exactes dels que pot fer un metge amb molta experiència, és la “medicina del futur, enfocada a una medicina de precisió”, explica Alejandro Rodríguez, especialista de la UCI de l’Hospital Joan XXIII.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: