Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Vendrell celebra el Dia Mundial de l'Alzheimer

L'Associació de Familiars d'Alzheimer del Vendrell i Comarca organitza, del 14 al 25 de setembre, concerts, caminades, xerrades i un tastet musical / L'entitat podria desparèixer per manca de recursos

Presentació de les activitats organitzades per l'AFAVC al Vendrell, amb motiu del Dia Mundial de l'Alzheimer Presentació de les activitats organitzades per l'AFAVC al Vendrell, amb motiu del Dia Mundial de l'Alzheimer JOSEP CARTANYÀ
Salut Josep Cartanyà
Dijous, 13 Setembre 2018 12:52

Amb motiu del Dia Mundial de l'Alzheimer -que se celebra el 21 de setembre- l'Associació de Familiars d'Alzheimer del Vendrell i Comarca (AFAVC) organitza un programa d'activitats, que tindran lloc entre el 14 i el 25 de setembre. Aquest divendres 14 de setembre, a les 17:30h, es donarà el tret de sortida amb el concert de Les Gralles del Baix Penedès, que tindrà lloc als Jardins de la residència d'avis de la Muntanyeta. Com a característiques d'aquest grup creat l'any 1976 -amb el Jaume Vidal i Vidal al capdavant-, cal esmentar la pervivència del so i el timbre d'abans, un fet que demostra que el Vendrell sempre ha tingut grallers propis, i la informalitat de la gent d'abans, ja que Les Gralles del Baix Penedès actuen normalment sense uniforme propi.

La caminada

Una de les activitats tradicionals de la celebració del Dia Mundial de l'Alzheimer és la Caminada solidària, que proposta una visita a les torres de guaita del Vendrell. Les inscripcions es poden fer, fins al 15 de setembre, amb un donatiu de 12 euros, que inclou el tast de vins 'Un sol cel', l'esmorzar i un mocador. 

El 21 de setembre, el Dia Mundial, destaca la xerrada 'Cuida't per cuidar. Gestionar les emocions dels familiars d'Alzheimer', que tindrà lloc a les 19:00h, a la Biblioteca pública Terra Baixa, a càrrec de la psicòloga del centre Intelment del Vendrell, Aroa Mateo Valero. La conferència pretén donar pautes genèriques pel maneig de les emocions entre els familiars dels malalts d'Alzheimer, augmentar la informació sobre els recursos emocionals i millorar la percepció de l'autoestima del cuidador, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de la persona cuidada, el cuidador i la família.

El mateix dia també es farà la xerrada 'Mossos amb l'Alzheimer', a l'oficina de relacions amb la comunitat dels Mossos d'Esquadra.

El Tastet Musical

Finalment, el dia 25 de setembre, a les 20:00h, al Museu Deu del Vendrell, tindrà lloc el Tastet Musical amb la BandAMBP, una formació única i irrepetible, ja que està feta especialment per a l'ocasió. La prodigiosa veu de l'Erica estarà acompanyada per alguns músics de l'Associació de Músics del Baix Penedès (AMBP), que també han volgut col·laborar amb l'AFAVC. Tots plegats posaran la música per maridar amb els plants i els vins i caves de Terra i Taula, una unió de productors i cuiners del Baix Penedès que basen a través del respecte, la preservació i la difusió dels productes de qualitat de la comarca la seva activitat principal. Les inscripcions es poden fer fins al 24 de setembre. Les places són limitades. Es cobrarà un donatiu de 15 euros per sufragar despeses bàsiques.

L'AFAVC podria desaparèixer

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial de l'Alzheimer, el president de l'AFAVC, Pep Vila, ha anunciat que l'associació preveu finalitzar la seva activitat a mitjans del 2019 per manca de recursos: "Si no fem alguna cosa, l'associació haurà de plegar", es lamenta Vila. El president de l'entitat admet que cada cop es fa més difícil mantenir les activitats i els serveis que es fan al centre de dia (teràpies amb gossos, teràpies amb música, etc....). Segons Vila, l'associació ha passat de 70 a 50 socis en els últims anys i les subvencions que reben de la Fundació La Caixa i de l'Ajuntament del Vendrell resulten insuficients i arriben massa tard.

Per tot plegat, Pep Vila fa una crida "a la col·laboració ciutadana" per salvar l'associació i evitar el seu tancament.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: