Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La segona sala d’hemodinàmica del Joan XXIII permetrà fer fins a 600 intervencions més cada any

L'actual està sobresaturada d'activitat, segons l'ICS

La sala d'hemodinàmica de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona La sala d'hemodinàmica de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona ICS
Salut ACN
Dijous, 13 Setembre 2018 11:09

Des de finals d’agost, estan en marxa les obres per instaurar la segona sala d’hemodinàmica a l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona. Segons ha informat l’Institut Català de la Salut (ICS), aquesta segona sala garantirà la seguretat dels pacients, atès que l’única sala d’hemodinàmica que hi ha actualment està sobresaturada d’activitat -l’any 2017 els professionals van realitzar 1823 cateterismes diagnòstics més 999 angioplàsties-. Amb la segona sala d’hemodinàmica es podrien fer uns 300 o 400 cateterismes més. A més, hi ha un grup de població, bàsicament del Baix Penedès, susceptible de ser tractada, que actualment ha de marxar a Barcelona per la saturació de l’activitat.

L’any 2018 es va iniciar l’electrofisiologia cardíaca en una sala provisional i la segona sala d’hemodinàmica permetria potenciar aquest tipus d’intervenció, es podrien realitzar entre 150 o 200 intervencions més a l’any.

Les obres de la segona sala d’hemodinàmica de l’Hospital Joan XXIII van associades a una millora i redistribució dels espais perifèrics a les dues sales, que seran paral·leles amb dues taules de control en el mateix espai.

Aquests espais perifèrics suposen la millora de la recepció, dels vestidors, del magatzem, dels despatxos mèdics, l’àrea de descans, el serveis i l’àrea de retorn dels pacients que passarà de quatre a sis espais per ubicar-los amb lliteres.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: