Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Ballesteros diu que no permetrà que la solució per al Sant Joan de Reus vagi "en detriment del Joan XXIII"

L’alcalde de Tarragona titlla de “barbaritat” que l’exdirector territorial de Salut parlés “d’unificar” els dos hospitals

Imatge d'arxiu de l'entrada de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, amb diversos usuaris entrant i sortint del centre Imatge d'arxiu de l'entrada de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, amb diversos usuaris entrant i sortint del centre ANNA FERRÀS / ARXIU/ ACN
Salut ACN
Dimarts, 04 Setembre 2018 18:34

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha reivindicat aquest dimarts l’impuls del pla funcional i del compromís pressupostari d’inversions a l’Hospital Joan XXIII, gestionat per l’ICS. Ballesteros s’hi ha referit després del recent cessament del director territorial de Salut, Roger Pla, amb qui l’alcalde ha admès que “no hi havia connexió ni coincidència d’objectius” després que el director territorial hagués parlat “d’unificar” la gestió del Sant Joan de Reus i del Joan XXIII de Tarragona. Ballesteros ha defensat que els problemes financers del Sant Joan són “de Reus i de la Generalitat”, i ha advertit que no permetrà “que qualsevol solució per Reus vagi en detriment del Joan XXIII, ni de l’oferta sanitària de Tarragona”.

El batlle tarragoní ha revelat que ja havia traslladat a Pla la seva frontal oposició a la idea de la fusió dels dos hospitals i que així li ho va fer saber, la setmana passada, al delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris. “Em semblava del tot inoportú i contrari a tota lògica planificadora parlar d’unificació d’hospitals quan tenim el Joan XXIII com el tenim. Em semblava una gosadia i una barbaritat”, ha etzibat l’alcalde.

Ballesteros ha instat l’Ajuntament de Reus i la Generalitat a resoldre el problema si el tenen, però s’ha negat a parlar de cap solució “que no passi perquè abans es facin les inversions a Tarragona”. El batlle ha avisat, a més, que arribarà fins allà a on calgui, ja sigui al Síndic de Greuges, als tribunals o al Parlament, per tal de preservar “l’hospital públic més important del sud de Catalunya”.

entrada Hospital Sant Joan Reus

Projectes pendents

Mentrestant, la capital del Baix Camp està a l’espera de la posada en funcionament del nou consorci que ha de gestionar l'Hospital Universitari de Sant Joan. L’ens estarà participat en un 55% pel CatSalut i en un 45% per l’Ajuntament de Reus. El nou model de gestió preveu subrogar els treballadors del Grup Salut reusenc i que el consistori no hagi de fer front a dèficits operatius generats directament per l’activitat sanitària, com succeïa fins ara. Durant l’exercici del 2017 les pèrdues de l’Hospital Sant Joan van superar els 3 MEUR.

Al seu torn, la ciutat de Tarragona reclama les obres de remodelació i ampliació de l’Hospital Joan XXIII. Segons el projecte presentat per l’exconseller Comín el 2017, Salut preveu la construcció d’un nou edifici de 40.000 metres quadrats amb una inversió de 48,5 MEUR. Posteriorment, el projecte contempla dues fases més en les quals s’enderrocaran edificis obsolets i se’n faran de nous fins a disposar d’un sostre global, en el complex sanitari, de 80.000 metres quadrats -un 25% més que ara-.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: