Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona viurà un cap de setmana solidari amb l’autisme

Els 'Dia solidari de l'autisme' omplirà d'activitats el carrer de Falset de Torreforta, els dies 1 i 2 de setembre, per recollir fons per a la investigació

El president de Conexión Autismo, Rafa Suñer, els organitzadors, Juanjo Caravaca i Sonia Pérez, i la secretària de la FAVT, Marta Ballabriga El president de Conexión Autismo, Rafa Suñer, els organitzadors, Juanjo Caravaca i Sonia Pérez, i la secretària de la FAVT, Marta Ballabriga JOSEP CARTANYÀ
Salut Josep Cartanyà
Dimecres, 29 Agost 2018 17:25

Els dies 1 i 2 de setembre se celebrarà al barri tarragoní de Torreforta el ‘Dia solidari de l’autisme’. El que havia de ser un petit esdeveniment d’un sol dia ha crescut amb activitats que es faran durant tot el cap de setmana al carrer Falset. La idea va sorgir de Juanjo Caravaca i Sonia Pérez, dos veïns de Torreforta i pares de fills amb autisme que, juntament amb l’associació Conexión Autismo i la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), han impulsat el ‘Dia solidari de l’autisme’, on es recolliran fons per a la investigació sobre el Trastorn de l'Espectre de l'Autisme (TEA).

El Juanjo i la Sonia expliquen que el principal objectiu és “conscienciar la societat sobre el que està passant amb el tema de l’autisme” i, al mateix temps, “que les famílies no se sentin soles”.

Un cap de setmana farcit d'activitats

L’esdeveniment està obert a tothom, tot i que està pensat sobretot perquè en gaudeixin els nens i nenes. Per això, durant tot el cap de setmana hi haurà la presència d’inflables, un parc infantil i diverses activitats. Una de les més destacades serà el dissabte 1 de setembre a les 13h, amb la festa, ‘Tu Holy’, que convertirà el carrer Falset de Torreforta en “un festival de colors”.

Anunci de la festa 'Tu Holy'

Pel que fa a la resta d'activitats, la Sonia i el Juanjo han explicat que el dissabte s'iniciaran, a partir de les 10h, amb la presència de l'Enxancarra i els Gegants de Ponent. A les 11h, es podran fer tallers de pinta cares i es podran practicar diversos jocs amb la Yoli. A les 12:30h, hi haurà un espectacle d'animàció a càrrec de Salsixto. A les 18:00h, arribarà el 'Magic Show' amb el mag Xavi. A les 19:00h, el DJ Eclipse oferirà una sessió de música i animació. A les 20h, serà el torn de l'actuació de Fran Amaya i, a les 21h, la sessió de monòlegs de Julian Parra. Finalment el cantant de pop tarragoní Marcos Sanjosé tancarà els actes del dissabte amb un concert on s'espera un convidat sorpresa.

L'endemà diumenge 2 de setembre, a les 10:45h, els amants de la zumba podran gaudir d'una sessió de ball a càrrec de Shinus Sport. A les 11h, la Yoli tornarà a fer gaudir la canalla amb el taller de pinta cares i els jocs, mentre que, a les 12:30h, es podran tornar a remullar a la Festa de l'escuma. A les 14:30h, se celebrarà la paella popular. A les 17:30h, s'instal·larà un Photocall amb la Legión 501 i, a les 19:00h, actuarà el grup Sensaciones. El final de festa anirà a càrrec del Dj Eclipse.

Conexión Autismo

Una de les entitats impulsores del ‘Dia solidari de l’autisme’ és l’associació d’àmbit estatal Conexión Autismo. El seu president, Rafa Suñer, explica que un dels objectius principals d’aquesta entitat és "donar més visibilitat a l’autisme" i, per això, van crear unes polseres identificatives, de les quals "ja se n’han repartit més de 1.000 a Tarragona i més de 100.000 a tot el món".

Un dels projectes destacats en els que treballa Conexión Autismo són les ‘Becas conectadas’. Precisament Suñer ha anunciat que amb els diners que es recullin aquest cap de setmana de les activitats de Torreforta es farà una convocatòria pública a través del Facebook per ajudar a projectes d’investigació sobre l’autisme.

Fnalment han estat moltes les entitats, empreses, comerços i persones que han col·laborat amb el ‘Dia solidari de l’autisme’. Una d’elles ha estat la Federació d’Associació de Veïns de Tarragona (FAVT). La secretària de l'entitat veïnal, Marta Ballabriga, s’ha mostrat molt satisfeta d’haver col·laborat "amb un esdeveniment que creiem que és molt important ja que s'ajunten nens i una problemàtica".

El desconeixement sobre l'autisme

La Sonia diu que sovint “es parla de l’autisme com si fos una malaltia i, en canvi, és un trastorn on cada infant és un món i té un tipus de trastorn”, alhora que lamenta que “no hi ha gaire informació sobre l’autisme i ningú et diu mai si el teu fill podrà parlar o podrà avançar”, com tampoc se sap el seu origen: “No sabem perquè apareix, se suposa que és genètic o neurobiològic, però encara és una incògnita que ningú sap”.

A més, tant la Sonia com el Juanjo asseguren que cada cop es troben amb persones que pateixen algun tipus d’autisme, per la qual cosa, consideren molt important tant la investigació com la conscienciació de la ciutadania. De fet, la Sonia destaca que “voldríem normalitzar la vida d’aquestes persones que tenen capacitats diferents, tenen sentiments i també volen fer amics, cada grau és un món”.

 

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: