Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Dia solidari de l’autisme a Torreforta

Uns veïns del barri tarragoní promouen el cap de setmana de l'1 i 2 de setembre una festa solidària amb una holi party i diverses activitats per recollir fons per a la investigació de l’autisme

El Juanjo i la Sonia són veïns de Torreforta i pares de fills amb autisme que, juntament amb Conexión Autismo, han impulsat el ‘Dia solidari de l’autisme’ El Juanjo i la Sonia són veïns de Torreforta i pares de fills amb autisme que, juntament amb Conexión Autismo, han impulsat el ‘Dia solidari de l’autisme’ JOSEP CARTANYÀ
Salut Josep Cartanyà
Dilluns, 27 Agost 2018 12:35

El Juanjo i la Sonia són dos veïns del barri tarragoní de Torreforta i pares de fills amb autisme que, juntament amb l’associació Conexión Autismo, han impulsat el ‘Dia solidari de l’autisme’, que tindrà lloc el cap de setmana de l'1 i 2 de setembre, durant tot el dia, al carrer Falset, i on es recolliran fons per a la investigació d’aquest trastorn mental. El Juanjo explica que el principal objectiu és “conscienciar la societat sobre el que està passant amb el tema de l’autisme i, al mateix temps, fer una festa amb totes les famílies que ho estan passant malament”. La Sonia afegeix que “volem que les famílies no se sentin soles”.

L’esdeveniment està obert a tothom, tot i que està pensat sobretot per als nens i nenes. Per això, durant tot el dia hi haurà la presència d’inflables i diverses activitats i, el dissabte a les 13h, l’element central de la festa serà , ‘Tu Holy’, que convertirà el carrer Falset de Torreforta en “un festival de colors” d’aquesta holi colour party. També es farà una paella solidària que servirà per recollir fons.

El desconeixement sobre l'autisme

La Sonia diu que sovint “es parla de l’autisme com si fos una malaltia i, en canvi, és un trastorn on cada infant és un món i té un tipus de trastorn”, alhora que lamenta que “no hi ha gaire informació sobre l’autisme i ningú et diu mai si el teu fill podrà parlar o podrà avançar”, com tampoc se sap el seu origen: “No sabem perquè apareix, se suposa que és genètic o neurobiològic, però encara és una incògnita que ningú sap”.

A més, tant la Sonia com el Juanjo asseguren que cada cop es troben amb persones que pateixen algun tipus d’autisme, per la qual cosa, consideren molt important tant la investigació com la conscienciació de la ciutadania. De fet, la Sonia destaca que “voldríem normalitzar la vida d’aquestes persones que tenen capacitats diferents, tenen sentiments i també volen fer amics, cada grau és un món”.

Els diners recollits es destinaran a Conexión Autismo, una associació de familiars que va començar amb la venda de polseres, samarretes i altres articles per aconseguir recursos per a la investigació. La jornada solidària també compta amb el suport de la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), l'Associació de Veïns Plaça Primer de Maig i voltants, entre altres comerços i entitats.

 

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: