Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El nou centre de la Masia de la Sínia de Calafell podrà atendre grans discapacitats

La Generalitat veu amb bons ulls fer una prova pilot perquè el centre de dia sigui mixt

El nou centre de dia de la Masia de la Sínia podrà atendre grans discapacitats El nou centre de dia de la Masia de la Sínia podrà atendre grans discapacitats AJUNT DE CALAFELL
Salut Redacció Infocamp
Dilluns, 09 Juliol 2018 09:58

Calafell podrà atendre persones amb grans discapacitats al nou centre assistencial que entrarà en funcionament al setembre a la Masia de la Sínia. La Generalitat veu amb bons ulls, després de les gestions de l’Ajuntament, que el centre de dia de la Sínia ampliï al servei a altres col·lectius i està disposada a fer una prova pilot de centre mixt.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha explicat que “molts dels serveis són comuns i això facilita atendre diferents situacions”. Com a exemple, Ferré ha recordat que el centre de dia funcionarà conjuntament amb un taller ocupacional per a persones amb discapacitats intel·lectuals, amb el qual compartirà serveis. I ha avançat que, en aquesta mateixa línia, ja s’està treballant en el projecte de residència per a persones grans.

L’Ajuntament ha plantejat aquesta ampliació dels seveis a la Fundació Santa Teresa del Vendrell, que ha tirat endavant el centre de dia, qui també ho veu am bons ulls.

Amb aquestes mesures es dóna resposta a les demandes de persones afectades, singularment a la campanya impulsada fa uns mesos per Miguel Ángel Bejarano, veí de Calafell Parc que té una discapacitat del 96%. La intenció de la campanya era evitar el desarrelament ja que a la zona no hi ha cap centre que els pugui atendre i només els queda l’opció de marxar lluny.

El centre de dia, en marxa el 3 de setembre

D’altra banda, el nou equipament de la Masia de la Sínia obrirà portes, si no hi ha cap problema d’última hora, el proper 3 de setembre. Comptarà amb una oferta d’activitats que, en principi, serà més propera a la d’un centre cívic, en espera que la concertació de places per part de la Generalitat permeti anar desplegant el servei pròpiament dit de centre de dia.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: