Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Es preveu diagnosticar 1.000 casos de càncer al Baix Camp

L’acapta, organitzada per la Lliga Contra el Càncer, tindrà lloc aquest divendres 8 de juny pels carrers de Reus

Carme Vidal, delegada de Reus de la Lliga Contra el Càner i el doctor Marià Carulla, de la FUNCA Carme Vidal, delegada de Reus de la Lliga Contra el Càner i el doctor Marià Carulla, de la FUNCA CEDIDA
Salut Redacció Infocamp
Dimecres, 06 Juny 2018 19:45

Els carrers de Reus s’ompliran, aquest divendres 8 de juny, amb més de 100 voluntaris i voluntàries amb motiu de la tradicional acapta de la Lliga Contra el Càncer per tal d’obtenir fons que es destinaran a la lluita conta la malaltia. En aquesta jornada la Delegació de Reus de la Lliga Contra el Càncer mobilitza gran part dels seus voluntaris a la ciutat de Reus que enguany comptarà amb un total d’11 punts de recollida distribuïts en els següents indrets: Plaça de la Llibertat, Avinguda Dr. Vilaseca, Avinguda La Salle, Carrer de Jesús, Barri Niloga, Riera Miró, Plaça Prim, Carrer Sant Joan, Avinguda Jaume I, Passeig Prim i Barri Fortuny. Les taules estaran presents de les 9 a les 14 hores i de les 16 a les 20 hores.

El càncer a la comarca del Baix Camp

Es preveu que aquest 2018 es diagnostiquin, a la comarca del Baix Camp, al voltant de 1.000 casos de càncer, uns 600 en homes i uns 400 en dones, segons dades del Registre de Càncer de Tarragona.

En aquesta comarca, igual que al conjunt de la demarcació, el càncer de pròstata serà el més freqüent entre els homes, amb més de 120 casos nous, mentre que el càncer de còlon i recte serà el segon en freqüència, amb més de 100 casos i el càncer de bronquis i pulmó el tercer, amb 90 casos. Pel que fa a les dones, el càncer de mama serà el més freqüent amb més de 120 casos, seguit pel càncer de còlon i recte amb més de 60 casos i el tercer el càncer de bronquis i pulmó amb 25 casos. En els homes, el càncer de pròstata manté una incidència estable els darrers anys, igual que el de bronquis i pulmó i el de còlon i recte. En les dones el càncer de mama es manté també estable, mentre que el de còlon i recte i el de bronquis i pulmó experimenten un creixement de la seva incidència.

En relació a la mortalitat del càncer s’estima que hi hagi unes 400 defuncions al Baix Camp. En els homes, el càncer amb més mortalitat serà el de pulmó, amb més de 60 defuncions, mentre que en les dones serà el càncer de còlon i recte, amb gairebé 30 defuncions. Tot i això, la mortalitat del càncer de pulmó, en homes, es manté estable igual que la mortalitat de càncer de còlon i recte en el cas de les dones.

D’altra banda, la supervivència del càncer segueix augmentant en el conjunt de la demarcació de Tarragona, essent de mitjana de més del 55% a 5 anys del diagnòstic en els homes i del 63% en dones en l’últim període amb dades disponibles. En els homes, el càncer de pròstata presenta una supervivència superior al 90% i en les dones, el càncer de mama la supervivència, també és propera al 90%. El càncer de còlon i recte té una supervivència en ambdós sexes de més del 60%. Aquest increment en les dades de supervivència s’atribueixen a les millores dels tractaments i en la posada en marxa dels programes de detecció precoç, que en els propers anys han de contribuir encara més a aquestes millores.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: