Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Robots i videojocs com a teràpia per a persones amb trastorn mental

El centre Villablanca, del Grup Pere Mata de Reus, estrena sales amb activitats terapèutiques tematitzades, adreçades a més de 600 usuaris

Usuaris i personal del centre Villablanca, del grup Pere Mata de Reus, a la nova sala de noves tecnologies, per estimular la capacitat cognitiva i la comunicació a través de petits robots Usuaris i personal del centre Villablanca, del grup Pere Mata de Reus, a la nova sala de noves tecnologies, per estimular la capacitat cognitiva i la comunicació a través de petits robots NÚRIA TORRES / ACN
Salut ACN
Dimarts, 22 Mai 2018 14:58

El centre Villablanca, que pertany al Grup Pere Mata de Reus, introdueix petits robots i videojocs com a teràpia per a persones amb discapacitat intel·lectual i trastorn mental. El centre ha reconvertit unes antigues habitacions que estaven en desús en sales tematitzades, de les quals en podran fer ús més de 600 usuaris de les residències i centres de dia.

En aquest renovat espai, de més de 600 metres quadrats, s'hi ha fet cabuda per a les noves tecnologies per fomentar el joc i la interacció. En concret, s'han adquirit cinc robots de diferents mides i característiques, des d'un dinosaure de peluix que s'alimenta amb fulles a un mini robot que, sobre la taula, s'il·lumina dels colors que detecta, passant pel tradicional joc de les parelles a través d'un ordinador. La inversió per adaptar aquest espai ha estat d'uns 200.000 euros -a més de 10.000 euros addicionals per a l'adquisició de la robòtica i material divers.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: