Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 703

USITAC critica el 'mal funcionament' de la finestreta única del CAP Sant Pere

El sindicat reclama punts d'informació en totes les plantes del centre sanitari reusenc

Josep Tutusaus parla amb una usuària del CAP Sant Pere de Reus Josep Tutusaus parla amb una usuària del CAP Sant Pere de Reus ÀLEX PLAZA
Salut
Dilluns, 21 Mai 2018 15:09

El sindicat USITAC ha denunciat aquest dilluns el que consideren un "mal funcionament" de la finestreta única d'atenció al públic al CAP Sant Pere. Des de fa uns mesos, i a causa de les obres al centre, es van centralitzar els punts d'atenció de les diverses plantes en un únic taulell a l'accés principal.

Des del sindicat critiquen que aquesta situació ha comportat deixar tota l'activitat del centre en mans de 20 administratius. "N'hi ha dos als mostradors i un parell més que atenen al telèfon, mentre que la resta fan treballs interns als despatxos, una tasca que no ens pertoca", ha exclamat el president d'USITAC, Josep Tutusaus.

Els representants d'USITAC estaran aquest dilluns i dimarts a l'entrada del CAP Sant Pere repartint enquestes anònimes, per tal que els usuaris valorin el servei de la finestreta única. Posteriorment, es faran qüestionaris que inclouran el nom i el DNI de la persona que faci la valoració. "Gairebé totes les opinions són negatives i a aquest fet cal afegir les queixes directes que s'han fet a direcció", ha explicat Tutusaus.

Pel sindicat la solució implica tornar a incloure punts d'informació en les tres plantes del CAP Sant Pere. Tot i això, reivindiquen també que "s'haurien de posar cartells informatius a l'entrada i en altres espais per no confondre els usuaris". "La gent va perduda i no sap on ha d'anar", criticava Josep Tutusaus.

Els resultats de les enquestes es traslladaran al Servei Català de la Salut a Tarragona perquè aquests, segons el president d'USITAC, "expressi el desacord a l'Institut Català de la Salut i digui que s'ha de treballar d'una altra forma".

'No treballen per a la ciutadania'

"Posar treballadors administratius als despatxos és només una solució per estalviar diners i personal en detriment de la ciutadania", ha reblat Alfred Maza, un dels altres representants d'USITAC al CAP Sant Pere. En aquest sentit, considera que la decisió de la finestreta única "no es fa a favor de la ciutadania, sinó per afavorir els alts càrrecs".

En cas de no rebre una resposta positiva per part de l'ICS i el Servei Català de la Salut, el sindicat planteja mobilitzar-se a les portes del centre sanitari les pròximes setmanes.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: