Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cambrils projecta el documental ‘El cor resilient’ del cardiòleg Valentí Fuster

Cambrils va ser un dels municipis on l’any 2013 es va començar el 'Fifty-Fifty', el programa de promoció dels hàbits saludables de la Fundació SHE

La projecció del documental ‘El cor resilient’, del cardiòleg Valentí Fuster, es podrà veure diumenge al migdia al Cinema Rambla d’Art de Cambrils La projecció del documental ‘El cor resilient’, del cardiòleg Valentí Fuster, es podrà veure diumenge al migdia al Cinema Rambla d’Art de Cambrils CEDIDA
Salut Redacció Infocamp
Dissabte, 14 abril 2018 11:09

El programa 'Fifty-fifty' s’ha internacionalitzat i torna aquest diumenge 15 d’abril, a les 12:00 hores, a Cambrils. Ho fa amb la projecció del documental ‘El cor resilient’ del cardiòleg Valentí Fuster al Cinema Rambla d’Art de Cambrils. L’activitat s’emmarca dins la campanya ‘El Fifty-Fifty es fa global’ de la Fundació SHE – Obra Social ‘la Caixa’, que compta amb la col·laboració del Departament de Salut i Drets Cívics de l’Ajuntament de Cambrils.

La projecció esdevindrà el tret de sortida d’una valoració mèdica a totes les persones participants en aquest programa iniciat el 2013 com a prova pilot a un seguit de municipis, Cambrils inclòs. D’aquesta manera, es podrà continuar valorant l’impacte de les accions del programa, es compararan els resultats entre poblacions d’Europa i d’Amèrica i se seguirà treballant per millorar els hàbits de salut i reduir les malalties cardiovasculars que, recordem, provoquen cada any més de 17 milions de morts, la majoria de les quals són evitables. I s’estima que a l’any 2030, aquestes xifres superin els 23 milions de morts anuals.

El documental ‘El cor resilient’, nominat a l’Oscar al millor documental, està dirigit per Susan Fraemke. En ell es reflecteix el treball preventiu i terapèutic que, el Dr. Fuster, desenvolupa en diverses parts del món. La seva recerca ajuda a descobrir el profund impacte que pot arribar a tenir en la població els programes de promoció de la salut coordinats a escala global, juntament amb les polítiques de salut pública proactiva i l’esperit per aconseguir el benestar comú.

La campanya ‘El Fifty es fa global’ és de la Fundació SHE – Obra Social ‘la Caixa’ i compta amb la col•laboració d’AECOSAN del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

El programa 'Fifty-Fifty'

Es tracta d’un projecte adreçat a persones d’entre 25 i 50 anys que presenten sobrepès o obesitat, fan menys de 150 minuts d’exercici a la setmana, tenen la pressió arterial alta o són fumadores. Aquest estudi d’intervenció comunitària de promoció de la salut es va iniciar com a prova pilot el 2013 amb la participació de 543 persones, de les quals 65 eren del municipi de Cambrils.

L’objectiu del programa és capacitar a la població, a través de tallers formatius i dinàmiques grupals, en l’adquisició d’hàbits de vida saludables i en l’auto control dels principals factors de risc cardiovascular que es poden controlar: l’obesitat, el tabaquisme, el sedentarisme i la hipertensió arterial. En els resultats globals de l’estudi científic, s’ha demostrat que el Programa 'Fifty-Fifty' ha aconseguit reduir els factors de risc i millorar la salut cardiovascular dels seus participants. El 67% han millorat en algun dels cinc factors de risc cardiovascular i, quasi la meitat ha reduït el consum del tabac.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: