Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El 155 provoca incertesa sobre el calendari d'obres al CAP La Granja i el nou CUAP de Tarragona

Salut admet que no pot iniciar la reforma fins que no hi hagi un Govern i l'Estat deixi de bloquejar amb l'article 155 projectes pressupostats / Els veïns de Ponent demanen que el Centre d'Urgències d'Atenció Primària s'instal·li a Campclar

El CAP La Granja de Tarragona és el centre que registra més demanda d'usuaris de la ciutat El CAP La Granja de Tarragona és el centre que registra més demanda d'usuaris de la ciutat ARXIU / INFOCAMP
Salut Josep Cartanyà
Dissabte, 03 Febrer 2018 15:37

"No es pot dir blat fins que no sigui al sac i ben lligat". Això és el que deuen pensar els representants de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), després de la reunió matinguda dimecres passat amb el gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, Roger Pla, que va admetre que encara no hi havia un calendari tancat per les obres de reforma i millora del CAP La Granja-Torreforta. Les obres que, entre altres coses, permetran reubicar a l'interior de l'edifici el servei de Pediatria, que fa vuit anys que funciona en mòduls prefabricats, s'havien d'iniciar el mes de gener però la manca de formació del nou Govern de la Generalitat i l'obstaculització de l'Estat -amb l'aplicació de l'article 155- d'alguns projectes sanitaris previstos per al 2018 fan que les autoritats sanitàries de Tarragona no vulguin aventurar-se a posar dates.

Malgrat aquesta situació d'incertesa, que va incomodar a la FAVT, Pla va garantir als veïns que, mentre es facin les obres, no es perdrà cap servei. Sobre aquesta qüestió, el president de la Federació, Toni Peco, va demanar mantenir trobades regulars per tal de participar durant aquest procés i, més, tenint en compte que alguns serveis es podrien derivar provisionalment cap a algun altre centre mentre duri la remodelació. 

Pel que fa a les llistes d'espera al CAP La Granja, encara no estan equiparades a les d'altres centres de primària de la ciutat. Amb tot, Peco reconeix que des de l'administració s'havia treballat per millorar els temps d'espera per al metge de capçalera i que per fer tramitacions administratives com les baixes ja no cal anar al metge. La satisfacció, però, no és la mateixa quan es parla del temps d'espera per a especialsites: "És intolerable que una dona hagi de passar l'angoixa d'estar pendent durant vuit mesos esperant que l'avisin per fer-se una mamografia", lamenta Peco, fent referència al cas d'una veïna de la zona.

Els veïns de Ponent volen el CUAP a Campclar

D'altra banda, Salut baralla diverses opcions sobre l'emplaçament del futur Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) que preveu construir-se a Tarragona, tot i que la planificació del centre també haurà d'esperar fins que es constitueixi el nou Govern.

Roger Pla va explicar als veïns que aquests centres es distribueixen segons el volum de població. Per aquest motiu, no descarten ubicar-lo, per exemple, a la zona on es construirà el nou Hospital Joan XXIII, però també podria situar-se en un altre punt del centre de la ciutat o a Campclar, on estava previst inicialment. En aquest sentit, el president de la FAVT recorda que "fa deu anys que es va arribar a posar a Campclar la primera pedra del nou centre d'urgències" i va justificar que "aquest és el lloc més idoni ja que als barris de Ponent la majoria de la població no té mútues i és usuari potencial de la sanitat pública i, a més, està ben connectat amb les poblacions de l'entorn de Tarragona.

Publicitat