Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un brot de sarna afecta catorze treballadors de l’Hospital Sant Joan de Reus

Els professionals estan en tractament i sota supervisió de la Unitat de Vigilància de la Salut del centre

Accés a l'àrea d'Urgències de l'Hospital Sant Joan de Reus Accés a l'àrea d'Urgències de l'Hospital Sant Joan de Reus ROGER SEGURA/ ACN
Salut ACN
Dijous, 18 Gener 2018 19:06

Un brot de sarna ha afectat almenys catorze treballadors de l’Hospital Sant Joan de Reus. Segons han confirmat fonts del centre, la majoria correspon a infermers i zeladors de l’àrea d’Urgències i no hi hauria pacients afectats. Tots ells estan rebent tractament i estan sent supervisats per la Unitat de Vigilància de la Salut de l’hospital, però continuen als seus llocs de treball. La direcció va tenir coneixement dimarts de l’afectació del brot de sarna, l’origen del qual encara no ha transcendit. Aquest dijous a la tarda s’ha convocat una reunió urgent de la Comissió de Salut Laboral al mateix centre sanitari per abordar la qüestió.

La sarna o escabiosi és una parasitosi de la pell causada per un àcar, que es manifesta amb una erupció que produeix picor intensa . El període d’incubació és de dues a sis setmanes i, en general, la transmissió és per contacte personal proper i prolongat amb la pell d’una persona afectada. A Catalunya, els brots de sarna -amb dos o més casos relacionats en el temps i l’espai- són de declaració obligatòria a l’Agència de Salut Pública.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: